Een boek als perfect kerstcadeau

Midden in de laatste weken van december heb je het hoogstwaarschijnlijk erg druk. Die laatste werkdagen, de voorbereidingen voor het kerstdiner en misschien ook een knallend feest om dit jaar af te sluiten. Je rust zoeken is daarom van groot belang. Dit kun je perfect doen met een goed boek om volledig in op te gaan. Of je nou nog een kerstcadeau voor je vriendin nodig hebt of er zelf één wil vragen als kerstcadeau: dit zijn de absolute toppers.

kerstcadeau

Giueseppe Santamaria – Alone in a Crowd

In Alone in a Crowd neemt de fotograaf en art director Giueseppe Santamaria de lezer mee naar maar liefst vier verschillende continenten. Hij toont de streetstyle van de mannen in onder andere New York, Tokyo, Sydney, Londen en Parijs. Laat je verbazen door het bijzondere geheel van stijlen, kleuren, uitgesproken en klassieke looks.

 

Jans Heemskerk – Als Jan het kan…

Jans Heemkerk kennen de meeste wel. Waar ze hem echter niet zo snel van zouden herkennen, is het onderwerp waar zijn boek over gaat. In het boek gaat hij namelijk de strijd aan met overtollige kilo’s en een ongezonde levensstijl. Het boek is niet perse bedoeld om de lezer over te halen zich aan allemaal diëten en oefeningen te houden, maar meer om een kijkje achter de schermen te geven. Hoe gaat Jan de strijd aan? Waar loopt hij tegenaan? En moet hij echt kiezen tussen een leuk óf een gezond leven, of gaat het samen?

 

Nathaniel Adams en Rose Callahan – We are Dandy

Waar Alone in a Crowd zich richt op de streetstyle, legt dit boek juist de nadruk op een hele andere stijl: die van de dandy’s. Het boek is van mening dat dit niet zomaar een stijl is, maar een echte levensvorm. Er worden vijftig karakters toegelicht, door schrijver Nathaniel Adams en fotograaf Rose Callahan.

 

Mikael Krogerus, Roman Tschäppeler – COMMUNICATIEBOEKJE

Een boek over kerst is misschien niet het allerleukste kerstcadeau. Dit boek kun je echter handig gebruiken op werk, én daarbuiten. Schrijvers Korgerus en Tschäppelere schreven een boek waarin ze de lezers coachen op het gebied van communicatie. Denk dus aan solliciteren, maar ook een ruzie uitpraten of goed luisteren. De schrijvers schreven eerder al een boekje over 50 succesmodellen, wat ook een aanrader is.

Bridget Collins – De Boekenbinder

Dit boek is er voor de echte fantasy-lezers onder ons. Dus ben jij fan van His Dark Materials? Grote kans dat dit boek je dan ook zal bevallen. Het boek gaat over Emmett, die in de leer gaat om ‘boekenbinder’ te worden. Een boekenbinder is iemand die de gave heeft om herinneringen te wissen en deze op te slaan in boeken. Wanneer zo’n boek met opgeslagen herinneringen voor verkeerde doeleinden wordt gebruikt, kan dit echter grote gevolgen hebben. In het boek lezen we wat er gebeurd nadat hij een boek aantreft met zijn eigen naam er op.