Kathy Jacobs in Sports Illustrated

Kathy heeft de leeftijd waarop de meesten van haar generatie het rustig aan gaan doen. Het is – subtiel gezegd – voor de meeste mensen de herfst van hun leven en de stapavondjes hebben plaats gemaakt voor een weekendje op Ameland. Kortom, genieten van de tijd die nog resteert. Nu kan oud ook mooi zijn en we zullen de laatsten zijn om te ontkennen dat elke leeftijd zijn charme heeft. Toch is Kathy Jacobs net even een iets ander type oudere. Of het aan haar genen ligt, laten we maar even buiten beschouwing. Als je naar haar Insta kijkt is een avondje stappen met haar absoluut geen straf.

Terwijl menig fotogenieke jongedame droomt van een carrière op de catwalk en er alles voor over heeft om er ‘perfect’ uit te zien, lijkt het alsof de tijd geen vat heeft op het voormalige model. De jaren 80 waren haar succesvolste jaren, ook al is er nooit sprake geweest van een echte doorbraak. Geen Jane Fonda of Pamela Anderson taferelen. Kathy stond onder contract bij Ford Models en heeft daar behoorlijk veel werk voor verricht. Zo’n 40 jaar later lijkt aan de carrière nog geen einde te zijn gekomen en ging ze doodleuk naar de open casting voor Sports Illustrated Swimsuit.

Dat was op zich helemaal niet zo onlogisch. Een jaar eerder had ze haar medewerking al verleend aan de Thirdlove-campagne. Dat deed ze samen met haar al even knappe dochter Abigail. Ook een optreden in de video van Miley Cyrus en wat klusjes voor merken als Beauty Blender en Soji staan op haar CV. Kortom, Kathy weet wat ze wil en ja, dat ze de 50 al is gepasseerd kan haar eigenlijk weinig interesseren. Dat zien dus ook terug op haar eigen Instagram-pagina waarbij haar handle verwijst naar het gegeven dat leeftijd slechts een getal is.

Dat ze haar carrière als model nog niet aan de wilgen wil hangen, blijkt ook uit een ander wapenfeit. Kathy is met haar 57 lentes namelijk het oudste model wat voor de jaarlijkse editie van Sports Illustrated Swimsuit heeft geposeerd. Dat is niet alleen voor een prestatie van formaat, het geeft ook dat er niet langer uitsluitend wordt gekozen voor jonge meiden met perfecte maten.

In 2020 behoorde ze tot de groep van zes finalisten en in 2021 verscheen ze in de Swimsuit Edition van het blad. Vanzelfsprekend is ze zich bewust van het feit dat ze tegen de 60 aanloopt en geen 50 meer is. Des te meer reden voor haar om te pleiten voor meer modellen op leeftijd. Naar haar eigen zeggen is dit het beste gevoel ter wereld.

Nog steeds op de catwalk

Behalve dat Kathy Jacobs in de 2021 Sports Illustrated Swimsuit Issue verscheen, was er nog een andere verrassing. Ze mocht namelijk ook weer ouderwets de catwalk op. Dit gebeurde tijdens de Miami Swim Week. Voor haar was dat het moment op haar dankbaarheid te tonen. Het kon haar letterlijk weinig interesseren en ze had echt de wens om te laten zien dat ook modellen van haar leeftijd stoer, aantrekkelijk en brutaal kunnen zijn. Daar heeft ze overigens helemaal gelijk in. Ze is waarschijnlijk ook een van de weinige modellen die alles zelf heeft bereikt, dus zonder de hulp van een modellenbureau. Voorlopig kunnen wij in ieder genieten van haar rondingen op haar Instagram. Zie de foto’s hieronder: