Het plot van Kajaki

Kajaki speelt zich af tijdens de september van 2006. Een groep Britse soldaten is afgereisd naar Afghanistan met de missie om de taliban te bestrijden. Uiteindelijk strandt de groep bij de Kajaki dam in Zuid-Afghanistan, vanaf waar hun missie pas echt zal beginnen. Het duurt echter niet lang voordat de groep op een veld met landmijnen stuit. Eén van de soldaten raakt zwaar gewond, maar voor de andere soldaten is het alles behalve makkelijk om hem te helpen. Elke stap die ze zetten kan ze namelijk fataal worden. Het zorgt voor een spannende film waarbij er ongelofelijk veel op het spel staat.

Kajaki

Waargebeurde verschrikkingen

Het plot van de film is heftig en is zeer aangrijpend. Het feit dat het verhaal waargebeurd is, voegt een extra dimensie aan de film toe. De gebeurtenissen uit Kajaki vonden namelijk plaats rondom soldaat Mark Wright en zijn reddingsmissie om een groep gewonde soldaten in een mijnenveld te redden. De verschrikkingen van de oorlog komen naar voren in de film, evenals de expliciete impact van de mijnen.

Aanraders in het oorlogsfilm genre

In Kajaki staan de onderlinge broederschap tussen een groep soldaten en hun uitdagingen in oorlogsgebied centraal. De film vertoont hiermee veel overeenkomsten met Saving Private Ryan, die sinds kort op Netflix te zien is. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 100% positieve recensies met een 7.58 als gemiddelde. Op IMDb heeft de film een 7.1 als gemiddelde. Kajaki mag zich dus onder de goede oorlogsfilms rekenen. Check de lijst met de 10 beste oorlogsfilms en hun IMDb-score als je nog meer vette oorlogsfilms zoekt om te bingen en de trailer hieronder voor een voorproefje van de film.