Wees preventief met je huid

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je nog jong bent is het verstandig om na te gaan over jouw looks. De meesten onder ons zullen zichzelf niet met overgewicht of andere kwalen willen zien. Een aantal keren fastfood eten lijkt op het eerste gezicht niks met je lichaam te doen. Echter moet je ervoor waken dat dit geen routine wordt. Een andere valkuil waar vele mannen in trappen, is het feit dat zij zich niet realiseren dat hun huid ook ouder wordt. Het verzorgen van je gezicht door het regelmatig schoon te maken en in te smeren met een verzorgende crème zal je huid in optimale conditie houden. Een bruin kleurtje lijkt zo verleidelijk, maar de zon heeft wel degelijk een impact op je huid. Het is dus van belang dat jij je hier tegen beschermt.

Denk aan je haren

Zoals hierboven genoemd heeft het ouder worden zo zijn gevolgen voor je haar. Hoewel jij vroeger zo trots was op je volle bos, wordt je haar steeds dunner naarmate je ouder wordt. Wij raden aan om je haar korter te houden dan dat je eerst deed en voor een klassiek herenkapsel te gaan. Zo valt het minder op dat je over minder haar beschikt. Daarnaast krijgen we te maken met grijs wordend haar, wat voor sommigen een groot probleem is. Een volledig grijs kapsel hoeft zeker niet te misstaan, maar zorgt er vaak wel voor dat je er ouder uit ziet. Het behandelen van je haar door het te verven in een kleur dat dicht bij je eigen haarkleur zit, zal je jonger doen ogen. Het haar dat op verkeerde plekken groeit? Houd het bij of haal het helemaal weg. Niemand zit te wachten op een man die niet verzorgt voor de dag komt.

David Beckham

Tevens is gezichtsbeharing een heikel punt. Het hebben van een baard zorgt er dikwijls voor dat je een aantal jaren bij je leeftijd mag optellen. Hoe groter de baard, hoe ouder je lijkt. Dit betekent niet dat je per se voor een gladgeschoren gezicht moet gaan. Door je baard simpelweg bij te houden en hem regelmatig te trimmen zal jij er een stuk jonger uitzien.

Blijf fit

Naast een aantal regels wat betreft je haar en huid is gewicht een belangrijk onderdeel voor je looks. Hoe vaak zie je wel niet een oudere man met de zogeheten bierbuik? Gewichtsproblemen zullen ervoor zorgen dat mensen jou niet op leeftijd kunnen schatten. De oplossing is eenvoudig, maar de uitvoering minder. Gezond eten en regelmatig sporten zullen ervoor zorgen dat jij spiermassa zal kweken en af zal vallen. Het hoeft niet zo zwaar te zijn als in je jongere jaren, maar je dient jezelf wel uit te blijven te dagen en bezig te houden.