Het waargebeurde verhaal van American Nightmare

De serie volgt Denise Huskins nadat zij beweert slachtoffer te zijn van een ontvoering in 2015. Zij en haar vriend Aron beweren dat er ’s nachts in hun huis is ingebroken, ze zijn vastgebonden en gedrogeerd en dat Denise is meegenomen.

In eerste instantie wordt haar vriend als verdachte gezien, maar dat verandert wanneer Denise een aantal dagen later ‘gewoon’ bij haar ouderlijk huis gedropt. De autoriteiten trekken vervolgens hun verhaal in twijfel, omdat het simpelweg heel ongeloofwaardig klinkt. Is Denise wel ontvoerd? Heeft het koppel een heel voorbedacht plan uitgevoerd? Of is er toch iets anders aan de hand? Dat wordt duidelijk wanneer je de drie afleveringen van American Nightmare kijkt.

Bekijk hier de trailer:

 

“Lees eerst het boek voordat je de Netflix-serie kijkt”

Op sociale media gaf Denise zelf aan dat het lezen van haar boek heel nuttig kan zijn. Ze benadrukt dat er veel beeldmateriaal wordt getoond dat nog nooit eerder is vertoond en dat pas recentelijk beschikbaar is gekomen.

Terwijl de reacties onder haar bericht vol staan met mensen die hun liefde en steun betuigen aan Denise en Aaron, legt Denise uit waarom het lezen van het boek voorafgaand aan het bekijken van de serie zo waardevol kan zijn. Volgens haar zal het boek een visuele versterking zijn van delen die al eerder zijn gelezen, en zal het mensen op een andere manier betrekken bij hun verhaal.

Een tip van de MAN MAN-redactie: deze zaak wordt vaak vergeleken met de film Gone Girl met onder anderen Ben Affleck en Rosamund Pike. Een echte aanrader om te kijken nadat je de true crime documentaire American Nightmare hebt gezien.