De verhaallijn van Gone Girl

De film Gone Girl uit 2014 is geregisseerd door David Fincher en is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Gillian Flynn. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ben Affleck en Rosamund Pike. Deze spannende thriller vertelt het verhaal van een koppel dat op het punt staat om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. Toch begint Nick op de ochtend van hun vijfde jubileum ineens twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en vervolgens gaat hij bij zijn tweelingzus Margo op zoek om advies te vragen. Na zijn bezoek aan zijn tweelingzus blijkt dat zijn echtgenote plotseling verdwenen is. Hij belt direct de politie, die vervolgens op onderzoek uitgaat.  Maar wat blijkt? Alle aanwijzingen leiden naar Nick zelf. Hoe zit de verdwijning in elkaar? En is Nick wel of niet onschuldig?

 

Score op IMDb en reacties van kijkers

De film scoort erg hoog op IMDb en dat verbaast ons ook dan niets. Zo krijgt hij namelijk een 8.1 van de 10 sterren en ook op Rotten Tomatoes scoort hij erg goed. Daar krijgt hij 88% op de Tomatometer en heeft hij een publieksscore van 87%. Zo zegt een criticus op Rotten Tomatoes over Gone Girl het volgende: “Gone Girl is donker, intelligent en stijlvol en speelt in op de zieke sterke punten van regisseur David Fincher, terwijl hij het beste uit de sterren Ben Affleck en Rosamund Pike haalt.”

De film mag ook van de ‘normale’ kijker zelf veel positieve reacties verwachten. Wij hebben een aantal reacties van X (voorheen Twitter) voor jullie geselecteerd:

Bekijk de trailer van Gone Girl hieronder: