Doe iets aan je grijze haren

Niets schreeuwt meer ouderdom dan grijze haren. Doe hier dus iets aan. Hiermee bedoelen we niet dat je moet verven, nee. Verven is wellicht een snelle oplossing, maar op de langere termijn verslechtert het de status van het haar alleen maar. Rock juist jouw teken van wijsheid en levenservaring. Gebruik één of twee keer per week een zilveren shampoo om de grijze kleur te neutraliseren, of ga voor een korter kapsel aangezien de grijze haren dan minder naar voren komen.

Neem voldoende slaap

Dit is een no-brainer natuurlijk. Vrijwel alle tekenen van ouderdom worden versterkt wanneer jij lijdt aan slaaptekort. En dan bedoelen we niet alleen de korte termijn vermoeidheidstekenen. Ook op de lange termijn houdt genoeg slaap jouw gezicht mooi en jong. Slaap helpt namelijk jouw gezicht herstellen en houdt die vervelende lijntjes weg waar jij je zo aan ergert. Slaap dus ongeveer tussen de 7 en 9 uur per nacht om jouw rimpels weg te houden. Voorkomen is beter dan genezen.

tips ochtendmens worden MAN MAN

Houd je baard bij

Het is niet zo gek dat alle babyface ‘gezegende’ tieners jarenlang smeken om een baard. Gezichtshaar geeft je wat jaren extra. Dit betekent echter niet dat je als 40-jarige ook ouder lijkt door een baard. Wanneer goed bijgehouden, kan het je op deze leeftijd juist een paar jaar schelen. ‘Goed bijgehouden’ is hierbij wel essentieel. Gebruik de juiste verzorgingsproducten en trim de baard en lijnen om er zo goed mogelijk uit te zien. Wanneer je gezichtshaar ook ten prooi valt aan de grijze verkleuring is het net als bij je kapsel een goed idee om voor de kortere stijl te gaan. Hierdoor valt het minder op.

Doe iets aan die wallen

Mocht jij dan toch gevallen zijn voor de charmes van de nacht en een paar uurtjes slaap tekortkomen, doe dan in ieder geval je best om dit zo goed mogelijk te verbergen. Of je nu 18, 35 of 45 bent, wallen zijn nooit charmant. Haal dus een goede oogcrème om energiek ogend voor de dag te komen na een slechte nacht. Door simpelweg de donkere kringen onder je ogen weg te werken kom jij al stukken beter voor de dag. Gelukkig zijn er hier een aantal goede producten voor die jou zullen helpen.

Essential skincare mannen dark circle xy made

Essential Skincare + Dark Circle Defence

XY MADE €69,99 Shop nu
dark_circle_defence_xy_made

Dark circle defence

XY MADE €25 Shop nu

Blijf weg van slechte gewoontes

Net zoals goed slapen, is dit misschien een beetje open deuren intrappen. Echter vergeten velen het. Alcohol, roken, te veel suikers en ook teveel zon zijn allemaal funest voor jouw jonge voorkomen. Naast allerlei slechte medische gevolgen zijn deze dingen echte killers voor een mooie huid. Blijf dus weg van die sigaretten en limiteer je alcoholgebruik. Wie mooi wilt zijn moet ‘pijn lijden’, toch?

roken drinken MAN AMN

 

Zorg goed voor je gezicht

Grijze haren, je baard en wallen. Je merkt al wel dat het thema van er jonger uitzien vooral terugslaat op je gezicht. Logisch ook, want dit is wat het eerste opvalt wanneer mensen naar je kijken. Zorg voor een goede crème om je gezicht dagelijks mee in te smeren en gebruik één of twee keer per week een scrub. Zo houd je jouw huid zo jong mogelijk.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

Beweeg regelmatig

Last but not least, lichaamsbeweging. Het is natuurlijk van groot belang dat je ook actief genoeg blijft. Het hebben van een ‘standaard’ kantoorbaan kan soms zijn tol eisen. Zorg er daarom dan ook voor dat je meermaals per week sport. Dat bierbuikje wegwerken gaat er namelijk niet vanzelf.

Het klinkt allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk is het enige dat telt investeren in jezelf. Stop tijd en moeite in goed voor de dag komen. Doe dit met de juiste verzorgingsproducten én apparaten. Een trimapparaat is namelijk de basis voor elke goedverzorgde man.