Welke jassen en jackets zijn geschikt voor de lente van 2022?

Een jas uitzoeken voor de lente brengt wel een aantal voorwaarden met zich mee. Hij mag niet te warm zijn, voor het geval dat het zonnetje doorbreekt. Maar hij moet wel warm genoeg zijn voor als het in de ochtend nog bijna fris is. Daarnaast wil je ook dat deze er nog een beetje stijlvol uitziet. Om de keuze wat makkelijker te maken, zetten wij vijf soorten jackets & jassen voor de lente van 2022 voor je op een rijtje.

Bomber jacket

Een bomber jacket is een van de beste jassen voor de lente. Deze jas is er in zoveel verschillende soorten en maten. Je hebt ze gewatteerd, voor wanneer je iets gevoeliger bent voor de kou, maar je hebt ook dunnere bomber jackets voor als je het erg snel warm krijgt. Daarnaast kun je deze in allerlei verschillende kleuren en materialen verkrijgen om hem volledig naar jouw smaak te kopen. Zo kan je gaan voor een donkergroene nylon bomberjacket voor een sportieve look of voor een donkerblauwe suède of wollen bomberjacket voor een nettere outfit.

bomber stof

Bomber jacket

Jas €179 Shop nu

Ook is er een bomber jacket in de vorm van een varisty jacket. Sommigen noemen dit ook wel een baseball jacket. Je kunt deze vinden met bijvoorbeeld de naam en het logo van je favoriete club of gewoon met een simpel nummer. Het is aan jou om te kiezen wat bij je past.

Bodywarmer

Geloof het of niet, we hebben ze jarenlang verafschuwd maar ze zijn weer terug: de bodywarmers. Deze droegen we als kind misschien veel of je zag er oudere mensen mee op straat lopen. Dit ‘stoffige imago’ kunnen we van tafel vegen want nu zijn bodywarmers weer helemaal in de mode.

bodywarmer jassen jackets lente 2022

Bodywarnmer

Jassen €135 Shop nu

Dit is dan ook de reden dat ze tussen het lijstje van jackets & jassen voor de lente van 2022 staan. We spreken dan voornamelijk over de gevoerde bodywarmers en meestal worden deze of in een crème kleur of in het zwart gedragen. Wederom kun je dus zelf kiezen welke kleur het beste bij je kledingstijl past. Wij zijn er in ieder geval helemaal weg van.

Overshirt

In de lijst van jackets & jassen voor de lente van 2022 kan natuurlijk het overshirt niet missen. We zien ze overal en we zijn hier helemaal weg van. Je kunt het overshirt zien als de nieuwe denim jacket, maar dan net even anders. Wederom is de keuze reuze en kun je zelf kiezen voor de kleur natuurlijk maar ook weer voor de dikte van de jas.

overshirt jassen jackets modetrends 2022

Overshirt

Jassen €199 Shop nu

Ben je meer fan van een nettere look? Dan kan je gaan voor een wollen of katoenen overshirt in een effen kleur. Mocht je kledingstijl meer neigen naar het sportievere, ga dan voor een geruit overshirt.

Coach jacket

Dit is misschien een jacket dat je nog niet kent, de coach jacket. Deze jas kan je eigenlijk zien als de sportievere variant van een overshirt. Vaak zal je de coach jacket zien in een zwaardere stof of in het polyester.

coach jacket modetrends

Coach jacket

Jassen €124,95 Shop nu

Denim jacket

Onkruid vergaat niet zeggen ze toch? Zo is dat ook bij de denim jacket. Al jarenlang is deze in de mode en elk jaar haalt iedereen hem weer uit de kast. Op dit moment adviseren wij vooral een spijkerjas die een tikkeltje oversized is, dat is in ieder geval de trend op dit moment. De jas is perfect voor de lente aangezien hij niet té warm is, maar wel warm genoeg om de koude ochtenden door te kunnen komen. Daarbij kun je kiezen voor welke kleur je gaat, of dat je voor een donkere of lichte spijkerstof kiest. Onze voorkeur gaat uit naar een lichte kleur, perfect voor de lente en zomer. Hoe dan ook dien je te weten hoe je een denim jacket moet combineren.

denim jas spijkerjas lente zomer

Spijkerjas

Chasin €69,95 (DEAL) Shop nu

Bij een nieuwe jas horen natuurlijk ook stijlvolle schoenen. Wil je mee gaan met de trends van het jaar? Lees dan over de 5 grote schoenentrends voor mannen in 2022.