Zoals jullie onderhand misschien weten zijn we bij MAN MAN groot fan van de denim jacket. De jas is al in veelvoud de revue gepasseerd. Meestal als layer onder een overcoat of leren jas. Nu is het hoog tijd deze jas de aandacht te geven die het verdient door er een artikel aan te wijden.

Een denim jacket is het boegbeeld van mannelijkheid. Je verandert ineens in die guy met een motorrijbewijs, die weet hoe ‘ie moet houthakken en ieder gereedschap bij naam kent.

Er zijn tig verschillende stijlen, van ongewassen varianten tot totaal geripte jackets en ze zijn dan ook op honderd manieren te stijlen.

We beschrijven er aantal.

Denim jacket met chino

Bij een hoop winkels beginnen de lentecollecties binnen te stromen. Geen idee waarom, want het weer is helemaal kak, maar dit betekent dat je weer meer chino’s en denim jackets zal zien. Een combinatie die nooit vermoeid en altijd classic is. Met een khaki chino, denim jacket en een plain t-shirt sla je nooit te plank mis.

denim-jacket-2

 

Tie en denim

Op de een of andere manier werkt dit heel goed. Een mooie broek, overhemd en stropdas aftoppen met een denim jacket. Perfect als je formeel moet verschijnen, maar toch even tegen het systeem wilt schoppen. Op een grijze pantalon en wit shirt kan denim altijd.

denim-jacket-12

Denim op denim

Dit is echt voor de mannen die al jarenlang meespelen in de game. Die weten hoe het eraan toegaat op het slagveld. Denim op denim, ofwel double denim, is moeilijk goed te doen. Hierbij draag je zowel een denim broek als een denim jacket. De kunst is om een subtiel contrast te creëeren tussen je broek en jas. Om ervoor te zorgen dat je er niet bijloopt als een wandelende Levi’s jeans, draag je een contrasterend shirt onder je jasje. Dat breekt de gehele denim look. Zorg ervoor dat de jas een kort model heeft, dan is het goed te layeren met een t-shirt of overhemd.

denim-jacket-9

 

Concluderend kan gezegd worden dat een denim jacket op verschillende manieren gestyled worden. Kern van het verhaal, zorg dat het jasje iets contrasteert met de broek en je zit eigenlijk altijd gebakken.

Selectie aan denim jackets