Wat zijn de schoenentrends voor mannen in 2022?

Het is altijd moeilijk in te schatten welke schoenen wel kunnen en welke niet meer in de mode zijn. Daar helpen wij je even een handje bij. Hieronder vind je de grootste schoenentrends van 2022. Zo mis jij in ieder geval geen kansen om je outfit compleet te maken.

 

1. High top sneakers

Een van de schoenentrends in de jaren 2000 was om schoenen met een hoge tong te dragen. Het zou weer helemaal terug moeten komen dit jaar, maar of we het daar allemaal mee eens zijn is de vraag. Wel moeten deze schoenen écht bij je passen, anders maak je nog steeds een gigantische misser.

high top sneakers

High Top Sneaker

Zwart €180 Shop nu

2. Bruintinten

Mocht je voor een paar nettere schoenen willen gaan, dan is bruin helemaal in de mode dit jaar. Zoek jij een schoen waarmee jij er tussenuit springt? Ga dan voor een paar chique bruine loafers. Deze zijn te combineren in zowel jouw lentelook (met een stijlvol paar sokken eronder) als in een zomer look waarbij jij jouw enkels showt.

bruine leren loagers

Loafers

Bruin €239 Shop nu

Wil jij gaan voor een sportief paar? Dan zijn lichtbruine of beige sneakers een stijlvolle keuze.

3. Running sneakers

Soms vergeten we een klein beetje waar schoenen nou eigenlijk voor dienen, om goed op te kunnen lopen. Nu is het meer een fashion item geworden. Toch lijken we daar in 2022 iets meer lak aan te gaan hebben. We kiezen er uiteindelijk toch voor om goed voor onze voeten te zorgen. Veel sneakermerken geven hun nieuwe modellen de vibe van hardloopschoenen, maar dan nét wat stijlvoller.

running sneakers kopen trends heren

Running sneakers

Donkerblauw €249 Shop nu

4. Alternatieve kleuren

Schoenen mogen wel een beetje opvallen, daar is helemaal niks mis mee. Voornamelijk als je houdt van een simpele outfit, dan kun je stiekem een beetje opvallen door de kleur van je schoenen. Kies daarom voor een andere kleur dan zwart, bruin of wit. Ga eens voor een rode kleur of misschien voor blauw, dat is natuurlijk aan jou.

felle sneakers schoenentrends 2022

Felle sneakers

Mosterdgeel €165 Shop nu

5. Duurzame retro sneakers

Dit is misschien wel dé trend van het voorjaar van 2022. Merken als Veja, Nubikk en Filling Pieces produceren op duurzame wijze hun schoenen. Dit doen zij hand in hand met de trend van retro sneakers: minimalistische witte sneakers met kleine details. Van deze schoenen ga jij nog lang plezier hebben.

veja

Veja

Sneaker €125 Shop nu

Je moet natuurlijk dragen wat je zelf wil, maar toch is de mening van een vrouw ook wel eens fijn. Welke schoenen vinden vrouwen nou mooi bij mannen?