Waarom word ik genegeerd?

Genegeerd worden is nooit leuk. Je kan het gevoel krijgen dat je er niet toe doet, of dat iemand je niet leuk vindt wanneer het iemand is met wie je date. Er is gelukkig wel altijd een reden waarom je genegeerd wordt. Dit gaat vaak namelijk niet per ongeluk. De zes meest voorkomende redenen worden hieronder besproken.

 

1. Egoïsme

Hiermee wordt natuurlijk bedoeld dat je jezelf op de eerste plaats zet. Er zijn ook gevallen waarin je egoïstisch kunt zijn. Het is ook niet altijd een verkeerde eigenschap, maar mensen kunnen je negeren omdat zij denken dat je gedrag te egocentrisch is. Het is dus belangrijk om een balans te vinden tussen egoïsme en zelfverzekerdheid. Het is een dunne lijn.

2. Negativiteit

‎Tegenwoordig is het aantrekken van positieve energie helemaal in trek. Daarmee wordt de negatieve energie automatisch genegeerd. Dit geldt ook voor mensen die negatieve energie uitstralen. Het is fijn om een positief iemand om je heen te hebben.

3. Kritiek

Wanneer jij te vaak en te veel kritiek hebt op mensen, kan dit een reden zijn voor mensen om je te negeren. Toch zijn er vaak redenen voor wanneer mensen kritiek leveren, dus om iemand gelijk te negeren wanneer er kritiek wordt geleverd is niet helemaal fair. Als er goede intenties zijn en de kritiek terecht is, probeer er dan naar te luisteren.

waarom word ik genegeerd

4. Onbeschoftheid

Het is nooit leuk als iemand onbeschoft reageert. Wanneer dit vaker gebeurt, kan iemand er voor kiezen om je te gaan negeren. Misschien ben jij wat directer dan de meeste mensen, maar zorg er wel altijd voor dat je beschaafd blijft.

5. Niet luisteren naar anderen

‎Ben je zo obsessed met het praten over jezelf dat je geen zin of tijd hebt om naar anderen te luisteren? Dan is dat wellicht de reden dat mensen je negeren. Het kan namelijk overkomen alsof je geen interesse hebt in de ander. Waarom zou iemand dan moeite doen om naar jou te luisteren?

6. Situaties verkeerd inschatten

Tot slot kan het zo zijn dat mensen de situatie verkeerd inschatten. Ze schrijven iemand te snel af voordat ze überhaupt moeite hebben gedaan in het leren kennen van diegene. Wees ruimdenkend en probeer iedereen een kans te geven.