Onderzoek naar gelukkige en ongelukkige koppels

Er is een studie gedaan onder 600 verschillende koppels en hun relatie. Uit deze studie is gebleken dat koppels die langer wachtte met het bed delen op lange termijn veel gelukkiger waren. Voornamelijk bij vrouwen was dit verschil duidelijk te zien.

De koppels moesten een vragenlijst invullen met hoe de relatie in elkaar zit, hun emotionele betrokkenheid, communicatie, hoe vaak ze ruzie hebben en hun tevredenheid over hun gemeenschap door de jaren heen. Nadat deze lijst compleet ingevuld was, moesten ze aangeven hoelang zij hadden gewacht met de daad. Zo’n één derde van alle koppels was al binnen een maand het bed ingedoken. 28% van deze koppels hebben zes maanden gewacht.

Hoe langer je wacht met het bed delen, hoe beter je relatie. Waar of niet waar?

Vrouwen die wachten zijn gelukkiger

Uit het onderzoek blijkt dus dat voornamelijk vrouwen gelukkiger waren in hun relatie als ze langer hebben gewacht met intiem zijn met elkaar. In letterlijk elke categorie scoorden zij hoger dan de vrouwen die ‘het’ binnen een maand al had gedaan met hun partner. De intimiteit met hun partner was zelfs beter.

Lees ook: na hoeveel dates gaan vrouwen gemiddeld met een man naar bed?

Hoe langer je wacht met het bed delen, hoe beter je relatie. Waar of niet waar?

Is het passie of liefde?

De onderzoekers aan de universiteit van Cornell: ‘Een sterk verlangen kan de kijk op andere belangrijke elementen van een gezonde relatie verstoren, zoals toewijding, wederzijds begrip of het delen van dezelfde waarden. Door intimiteit uit te stellen kunnen koppels elkaar beter leren kennen en ontdekken hoe compatibel ze zijn. Zonder deze periode van hofmakerij kunnen ze niet objectief oordelen, waardoor koppels een lange relatie aangaan waarin ze niet gelukkig zijn. De periode voor het huwelijk zonder gemeenschap is een tijd waarin je verkent en beslissingen maakt, hierin beoordelen partners of ze bij elkaar passen, gaan ze verbintenissen aan en bouwen ze intimiteit op. Wanneer koppels snel het bed induiken met elkaar ondervinden ze moeite met beslissingen maken over belangrijke zaken.’

Ben jij snel met je partner het bed ingedoken en twijfel jij of zij de ware voor je is? Lees dan: Is dit echte liefde of niet?