Je begrijpt elkaar volledig

Iedereen is natuurlijk verschillend een heeft goede en slecht kanten. Maar hoe beter je iemand leert kennen, hoe meer je iemand ook in zijn geheel leert begrijpen. Natuurlijk gaat het ook wel eens mis. Het hebben van conflicten is hartstikke normaal in een relatie, maar als je merkt dat jullie beiden van elkaar leren tijdens deze conflicten, kun je spreken van wederzijds begrip. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, als je maar begrijpt waar de ander vandaan komt en wat de motivaties zijn van elkaars gevoelens en gedachten. Merk jij dat dit bij jullie het geval is? Dan is dat één van de signalen van echte liefde.

 

Je support je partner in alles

Een van de belangrijke dingen in een relatie is de steun voor elkaar. Dit kan zijn verdrietige, lastige of uitdagende situaties, maar het kan ook betekenen dat je iemand steunt in wat diegene graag wilt doen. Als je van iemand houdt is het belangrijk dat je er, ongeacht de situatie, voor diegene bent. Je moet zowel emotionele als praktische ondersteuning of support kunnen geven. Als dit goed zit, zegt dit ook wat over de respect die jullie voor elkaar hebben.

is dit liefde

Je vertrouwt de ander echt

Ze zeggen natuurlijk niet voor niks dat je elkaar blindelings moet kunnen vertrouwen in een relatie. En dat is ook echt zo. Het moeilijke hieraan is dat je iemand moet vertrouwen om te kijken of je elkaar kunt vertrouwen. Iemand is te vertrouwen totdat diegene dat niet blijkt te zijn. Gelukkig is het in de meeste gevallen zo dat iemand gewoon te vertrouwen is en dat je je er geen zorgen over hoeft te maken. Toch is het wel belangrijk dat je partner actief van jou weet dat je diegene vertrouwt, en andersom. Als je merkt dat jullie beide in de relatie de ruimte van elkaar krijgen om dingen te doen, dan is dat echt één van de signalen dat jullie liefde échte liefde is.

Jullie respecteren elkaar allebei

Respect: het is al eventjes eerder genoemd. Elkaar respecteren en gelijkwaardig aan elkaar zijn binnen de relatie is één van de key-signalen van echte liefde. Als je echt van iemand houdt, hou je van diegene met alle facetten. Je accepteert wie diegene in zijn volledigheid is en jouw eigen gevoelens naar diegene. Je waardeert elkaars mening en staat open om van elkaar te leren. Het komt ongetwijfeld wel eens voor dat jullie het niet 100% met elkaar eens zijn, maar je weet dat je elkaar volledig respecteren als je elkaar niet kleineert wanneer jullie het niet eens zijn.

is dit echte liefde is hij zij de ware voor me

Je zal zonder twijfel altijd voor je partner kiezen

Als laatste weet je diep van binnen dat je, wanneer het ooit nodig zal zijn, zonder twijfel altijd voor je partner zou kiezen. Liefde boven alles, zeggen ze ook wel eens, en dat is ook waar dit laatste signaal voor staat. Je houdt zoveel van iemand dat diegene voor jou op nummer één staat: je zou alles voor diegene willen doen. Een belangrijk aspect hiervan is wel dat jullie dat allebei voelen. Je weet dat je altijd bij elkaar terecht kunt en dat je de rest van je leven met je partner wilt doorbrengen. Dit signaal, in combinatie met de eerder genoemde signalen, is echte liefde.

Twijfel jij of jij echte gevoelens hebt of niet? Lees dan: wat is het verschil tussen liefde en lust?