Daniel Ricciardo verlaat McLaren vroegtijdig

Nog geen twee maanden geleden kwam het grote nieuws naar buiten dat Daniel Ricciardo zal vertrekken bij McLaren na dit seizoen. Dit is een jaar eerder dan officieel bedoeling was. De coureur zou namelijk bij het team zitten tot en met 2023. “We hebben allebei veel energie in onze samenwerking gestopt, maar het is niet geworden wat er ervan hadden verwacht”, vertelde de coureur in een video op Instagram.

De plek van Daniel Ricciardo gaat volgend seizoen naar Oscar Piastri. De 21-jarige werd in 2021 wereldkampioen in Formule 2. Uiteindelijk ging Daniel niet met lege handen naar huis. Hij zou een bedrag van 15 miljoen euro meegekregen hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)


Met open armen terug naar Red Bull Racing

Sinds het nieuws van het vertrek van Ricciardo bij McLaren gingen er veel geruchten rond op sociale media. Fans hoopten dat hij nog een plek op de grid zou krijgen, andere gingen er al vanuit dat hij binnenkort zijn pensioen bekend zou gaan maken. Dit bleek gelukkig niet het geval. Daniel Ricciardo maakte namelijk bekend dat hij terug “naar huis gaat”, met andere woorden: terug naar Red Bull Racing.

Hier werd hij met open armen ontvangen door het team, toch vonden fans het een opvallende zet. Daniel heeft namelijk al voor het team gereden van 2014 tot 2018. Hier is hij weggegaan omdat hij niet als ‘second driver’ wilde rijden naast Max Verstappen, maar nu komt hij terug als ‘third driver’. Ondanks dat zijn de Formule 1-fans ontzettend blij dat Daniel terugkeert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)


Red Bull teambaas Christian Horner vertelde het volgende onder andere op Instagram:

“Het is geweldig om je terug te hebben bij het team Daniel Ricciardo! Hij keert terug als onze derde coureur met focus op test- en simulatorwerk, plus commerciële activiteiten en wereldwijde showruns. Daniel is een ongelooflijk getalenteerde coureur en is altijd dicht bij het team gebleven, dus we zijn verheugd hem een rol te kunnen bieden die hem in staat stelt betrokken te blijven bij de F1, maar ook tijd heeft om opnieuw in te stellen en zijn liefde te herontdekken voor de sport.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Wat gaat Daniel Ricciardo verdienen als reservecoureur bij Red Bull Racing?

Over de afgelopen jaren heeft Daniel een groot verschil in salaris gehad. Zo heeft hij bij McLaren, net als zijn nu oud-teamgenoot Lando Norris, een redelijke 15 miljoen aan salaris gehad. Maar dat bedrag kon nog oplopen tot een dikke 25 miljoen met goede prestaties. Verder werd er bij zijn oude team Renault gesproken over een 27 miljoen contract. En als laatste zou Ricciardo bij Red Bull Racing ook een salaris in de 17 miljoen gehad hebben. Gekeken naar wat hij bij zijn vorige teams verdiend heeft en de belangrijke positie die hij nu weer binnen Red Bull Racing heeft gekregen, gaan wij ervan uit dat Daniel Ricciardo uit kan gaan van een salaris rond de 8 miljoen dollar. Zeker niet slecht!