1. Te sterk overkomen

Wanneer je net een nieuw persoon ontmoet, deel je natuurlijk niet je hele persoonlijke leven met diegene. Zo is dat eigenlijk ook bij een eerste kus het geval. Zo is passie natuurlijk geweldig, maar kan een ruwe of agressieve zoen erg overweldigend zijn. Zo kan je eerst een tijdje zonder tong zoenen en langzaam steeds meer met de tong beginnen. Datingexpert Salvatore Damiata zegt dat je onmiddellijk moet stoppen met het zoenen wanneer je merkt dat de persoon met wie je kust zich begint terug te trekken.

2. Je tanden gebruiken

Dit is natuurlijk een nachtmerrie voor iedereen. Zoenen met iemand die zijn of haar tanden in de strijd gooit. Maar het zou natuurlijk ook gênant zijn als jij degene bent die je tanden gebruikt. Sommige mensen vinden het misschien zelfs leuk om soms tussendoor een beetje te bijten, maar je kan het beter rustig aan doen en ervoor zorgen dat je echt alleen je lippen en je tong gebruikt.

3. Te veel je handen gebruiken

Wanneer je er helemaal in zit, kan het verleidelijk zijn om je handen te gebruiken. En hoewel het voelen met de handen wel degelijk bevorderlijk kan zijn voor jullie zoen, kan het ook volledig verkeerd uitpakken. Zorg er dan ook voor dat je niet direct naat te intieme plekken gaat met de hand, en niet te hardhandig.

veelgemaakte fouten eerste kus

4. Overthinking

Het is normaal dat je het spannend vindt en je nerveus bent over de eerste kus. Zorg er alleen wel voor dat je het niet te erg gaat overdenken. Dit kan je alleen maar nog zenuwachtiger maken, en dat komt niet ten goede van de kus.

5. Het verwaarlozen van je persoonlijke hygiëne

Ook dit is natuurlijk een grote nachtmerrie. Stel je voor, je zoent met iemand die daarvoor nog een broodje shoarma met knoflooksaus gegeten heeft. Hoe goed je ook kan zoenen, een slechte adem kan het zeker verpesten. Zo kan het helpen om goed je tanden te poetsen, te flossen en kauwgom of iets anders dat je mond verfrist te gebruiken. Verder is er ook niks mis met met gezichtshaar, maar zorg er wel voor dat je gezichtshaar verzorgd is. Het is echt niet lekker als de ander jouw snorharen in haar mond krijgt.

6. Het te snel forceren

Probeer vooral de drang te weerstaan om te vroeg op je date te willen zoenen. Je laten meeslepen door impulsiviteit en door te snel en te graag te willen, kan het zorgen voor een averechts effect en kan het geforceerd en onnatuurlijk overkomen.

7. Je omgeving vergeten

Wanneer en hoe je je date kust hangt natuurlijk van een groot aantal factoren af. Maar de omgeving waar je je in bevindt, is ook erg belangrijk. Zo kan een te drukke en luidruchtige omgeving de aandacht afleiden van de intimiteit van het moment. Kies dus voor een wat rustigere en veiligere omgeving, die je ervaring kan verbeteren.

Wees dus niet al te bang of gespannen, want als je eerste kus niet perfect is, hoeft dat echt niet het einde van de wereld te betekenen. Daarbij is het ten slotte ook volkomen normaal om in de beginfase van het daten wat ongemakkelijke momenten te hebben.

Lees ook tips over hoe je goed kan zoenen.