Tips om goed te leren zoenen

Er zit een verschil tussen ‘zomaar’ zoenen en echt goed zoenen. Ben jij aan het daten met een leuke dame, dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Niet alleen met je kleding en je gedrag, maar ook op het gebied van zoenen. Deze vijf tips komen daarom goed van pas:

 

1. Denk aan je ritme

Wat je vooral niet moet doen om goed te zoenen, is te snel gaan. Neem de tijd, zeker als het zoenen onderdeel is van jullie het werk ‘vooraf’. Begin in elk geval rustig aan en zorg ervoor dat jullie lippen en tongen aan elkaar gewend raken. Daarna kun je altijd het tempo een beetje opvoeren.

2. Gebruik ook je handen en de rest van je lichaam

Goed zoenen is meer dan alleen je mond gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld je handen om door haar haren te gaan, duw je lichaam een beetje tegen het hare aan en zorg ervoor dat je letterlijk en figuurlijk sterk in je schoenen staat. Zo voorkom je dat je er als een ‘zoutzak’ bij staat.

3. Zorg ervoor dat je lekker ruikt

Niemand heeft er zin in om met iemand te zoenen die net een hamburger naar binnen heeft gepropt of z’n tanden niet heeft gepoetst. Om goed te zoenen, is het daarom geen overbodige luxe om van tevoren een pepermuntje te nemen en even te checken of er niets tussen je tanden zit. Vertrouw jij het toch niet helemaal. Bekijk dan vooral onze tips tegen een slechte adem.

goed zoenen

4. Let goed op haar lichaamstaal

Jij kan er misschien helemaal ‘in’ zitten, maar dat zegt niet dat zij het ook lekker vindt. Let goed op de signalen die ze geeft. Zo weet je bijvoorbeeld of je juist wat heftiger moet zoenen, een stapje terug moet doen of helemaal moet stoppen.

5. Wees volledig ‘in het moment’

Goed zoenen betekent dat je aandacht hebt voor haar, en alleen voor haar. Laat je daarom niet afleiden door de muziek, de mensen om je heen en al helemaal niet door je mobiel. Focus je in daarom volledig op de dame die je tegenover je hebt.

Voor het zover is om elkaars lippen aan te raken, zijn er natuurlijk eerst andere stappen. Zo moet je natuurlijk jullie eerste date niet verpesten. Uit onderzoek blijkt wat je in elk geval niet moet doen op een eerste date.