Dit moet je voorkomen bij je eerste date

Een eerste date is altijd spannend. Of je elkaar nou via een datingapp hebt leren kennen of dat je een leuke vrouw hebt ontmoet op een andere manier: je wil goed voor de dag komen en de beste versie van jezelf laten zien. Uit onderzoek is gebleken wat je vooral niet moet doen tijdens een eerste date.

 

Want mensen niet fijn vinden op een eerste date

Tijdens je eerste afspraakje ben je waarschijnlijk alleen maar bezig met je eigen goede voorkomen. Toch ben je tegelijkertijd ook bewust van de persoon tegenover je. Hoe gedraagt ze zich, hoe is ze gekleed, wat voor vragen stelt ze? Onderzoek wijst uit wat je vooral moet voorkomen.

Dit vindt 1/3e de grootste afknapper

Health Digest heeft onder haar bezoekers een poll afgelegd. De uitkomst daaruit is duidelijk. Bijna 1/3e van de mensen zijn het er over eens dat je vooral jezelf moet zijn. Probeer je dus niet anders voor te doen. Te veel opscheppen bijvoorbeeld over je baan of inkomsten, terwijl je eigenlijk niet de waarheid spreekt. Of volledig focussen op één aspect uit je leven en dat groter maken dan het is. In plaats daarvan is het vooral belangrijk dat je oprecht bent. Doe jij je anders voor? Dan zal ze daar na jullie eerste date op een vervolgafspraak vanzelf achter komen. Let er dus op dat kleding aan doet die je normaal ook draagt en bijvoorbeeld eten of een drankje neemt waar je normaal ook voor kiest.

eerste date

 

Tips om te helpen bij je eerste date

Goed, jezelf zijn is dus key voor op je eerste afspraak. Ook de andere punten zijn belangrijk om mee te nemen. Die zijn: te veel praten en te weinig vragen stellen, veel drinken, te opdringerig overkomen en te laat komen. Andersom zou jij deze punten ook niet aantrekkelijk vinden tijdens een eerste date. Nog meer hulp nodig tijdens je eerste date? Check dan deze 20 vragen om het ijs te breken aan jouw date.