Ghosting is een pijnlijk fenomeen

Een tijdje geleden kwam ineens de term ghosting om de hoek kijken in de datingwereld. Maar hoe zat dat ook alweer? Ghosting is wanneer je al een tijdje hartstikke leuke gesprekken met iemand hebt en je elkaar mogelijk zelfs al een paar keer hebt gezien. Het gaat helemaal de goede kant op en je bent eigenlijk wel toe aan de volgende stap maar dan is je gesprekspartner ineens nergens meer te bekennen. Ze reageren niet meer op berichtjes en ook alle andere manieren van contact lijken ineens voorbij te zijn. Het is alsof de persoon met wie je zo’n goede band hebt gehad een soort geest was, vandaar de term. Nu is ghosting ook nog altijd in volle gang, maar er is weer iets nieuws opgedoken.

 

Wat is curving?

De naam zegt het al een beetje: er wordt ergens ‘met een bocht omheen’ gegaan of ontweken. Curving is een soort opkomende trend in de wereld van het daten. Het houdt in principe in dat je wel leuke gesprekken met iemand hebt maar dat die gesprekken voornamelijk over diegene gaan. Er is weinig interesse in de ander en er worden voornamelijk korte berichten gestuurd. Daarnaast komt er een punt waarop je met elkaar zou willen afspreken maar doet je gesprekspartner (of jij zelf) er alles aan om dit te ontwijken. Er worden bijvoorbeeld smoesjes aangeleverd waarom je elkaar niet in het echt kunt ontmoeten en dit blijft zich steeds voor doen. Het lijkt alsof de ‘curver’ puur en alleen uit is op een gesprekspartner en niks meer dan dat. Dit kan natuurlijk hartstikke frustrerend zijn als je iemand echt heel erg leuk vindt. Maar misschien moet je het wel zo zien: als iemand geen tijd en moeite in jou steekt, is dat dan wel de juiste persoon?

Curving dating

Daten blijft ook altijd lastig, zeker via sociale media. Je weet niet zeker wie er precies achter het online-persona zit en wat de intenties zijn. Dit kan kwetsend overkomen en dat is jammer. Gelukkig zijn er naast de ghosters en curvers genoeg anderen te vinden. Kom je dit nou te vaak tegen en weet je niet hoe dat kan? Kijk dan nog even naar deze tips waarmee je een catfish kunt herkennen.