Interieurtrends van 2019

Dus je bent erachter gekomen dat je huis een update nodig heeft, of je bent gewoon geïnteresseerd in het upgraden van je huis. Dan hebben wij 7 tips voor die je huis naar een next-level tillen, geheel in lijn met de interieurtrends van 2019.

1 Art-Deco lounging

Voor wie de nineties trend niks vindt, kan je altijd voor een iets gepolijster interieur gaan. Wanneer je aan de film “The Great Gabsy” denkt, springen al gauw de koperen, kristallen en gouden tafels in je hoofd. Vertaal dit eens door naar wat jij mooi vindt. Ga in plaats voor een felgekleurde lampstandaard voor een gouden of koperen kleur. Zo kan je het gevoel van die film mooi door vertalen naar je woning.

interieurtrends 2019 woning MAN MAN
Foto via Instagram Interior Design Ideas

Iets wat we in het modebeeld op straat ook terugzien: de felle kleuren. Dit zien we niet alleen terug in kleding, maar ook in de interieurtrends van 2019. Het geeft je huis een warmer en meer levendig gevoel. Maar pas op dat je dit niet te ver doordraaft, want dan kan je huis op een circus gaan lijken. Kies daarom voor subtiele producten in felle kleuren, zoals een oranje kussen of felroze geurkaarsen. En mocht je toch proberen een beetje gek te doen, kies dan voor een mooi gekleurd behang.

3 Duurzaamheid 

We worden er mee dood gegooid; klimaatverandering, co2-uitstoot zo’n beetje alles is gericht op duurzaamheid tegenwoordig. Neem dit mee in jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een houtsoort dat hergebruikt wordt of voor bamboe meubels. Er zijn genoeg meubels die duurzaam geproduceerd zijn, dus neem dit eens in ogenschouw.

Interieurtrends 2019 woning MAN MAN
Foto via Instagram Interior Deisgn Ideas

4 Nineties geïnspireerd

Weer een van de interieurtrends die vanuit de modewereld over komt waaien. Het minimalisme dat terugkomt vanuit deze stijl wordt prachtig vertaald naar designmeubels. Zoals een verfijnde lamp of vaas, die ondanks zijn minimale ontwerp enorm veel karakter toont. Maar leg bijvoorbeeld ook een paar mooie boeken op tafel, die laten zien dat jij het fijne des levens waardeert. Daarom moet je niet bang zijn om deze stijl te incorperen in je woningstijl.

5 Outdoor muurkunst naar binnen

Ga voor minimalistische kunst die het buitenleven accentueert om je huis wat meer swoong te geven en levendiger over te laten komen. Kies eens voor een schilderij van palmbladeren of van een imposant dier. Misschien niet de eerste dingen die door je hoofd schieten wanneer je gaat kijken voor muurkunst. Maar dit zijn wel stukken die je woning meer gevoel en sfeer geven. Ook kan je simpelweg gaan voor aanwezige planten. Meer groen in je huis maakt het gelijk een stuk mannelijker.

Interieurtrends 2019 woning MAN MAN
Foto via Instagram Interior Design Ideas

6 Ferme texturen

Dit jaar draait alles om texturen, en dan bedoelen we natuurlijk niet het afgedankte oude bankje dat je ergens uit de kringloop vandaan hebt getoverd. Maar denk een beetje creatief, bijvoorbeeld de texturen die je in een linnenpak terugziet. Dit soort texturen worden op dit moment gebruikt op lampen, stoelen, barkrukken et cetera. Makkelijk te combineren in je huis, maar het geeft de ruimte net wat meer.

7 Bespoke meubels

Wanneer je denkt aan bespoke, denk je misschien aan een pak. Maar zo bestaan er ook mooie bespoke meubels. Meubels die speciaal voor jou gemaakt zijn, denk aan een mooie bar met uitschuifbare bartender. Of ga voor een mooie industriële bank, die speciaal voor jou op maat gemaakt is. Wil je nou zo een mooie industriële fauteuil kopen of een mooi op maat gemaakte bar? Houd er dan wel rekening mee dat dit een investering is, dit wordt een item die je langer dan een jaar gaat gebruiken. Dit wordt het key item, die ervoor zorgt dat jouw huis die echte upgrade krijgt die het verdient.

Interieurtrends 2019 design woning MAN MAN
Foto via Instagram Interior Design Ideas

Heb je nu genoeg interieurtrends gezien om je huis een upgrade te geven? Maar loop jij er tegenaan dat je woning teveel geluid binnenlaat, kijk dan eens naar de volgende interieurtips om geen last meer te hebben van geluidsoverlast.