Foto via: Interior Hints

Vloeren

Hoewel tapijten tegenwoordig steeds minder vaak voorkomen in het interieur, zijn dit items die enorm goed zijn voor geluidsabsorptie. Kies voor een zo groot en dik mogelijk tapijt. Niet alleen zal deze het fijnst voelen als je er op loopt, tevens neemt deze het geluid beter op. Go big or go home. Zachte materialen zijn de sleutel tot geluidsabsorptie. Houd het dus niet bij alleen een tapijt. Koop ook grote kussens en een lekkere bank voor het maximale effect.

Muren

Bedek je muren met akoestische panelen. Deze zullen niet alleen het geluid van jouw ruimte verbeteren, maar ook het geluid van de buren weerkaatsen. Tegenwoordig zijn deze beschikbaar in verschillende soorten en maten. De panelen zijn functioneel en zorgen voor een stijlvolle upgrade van je woning.

geluidsoverlast man man

Foto via: Abstracta

Wasmachine en droger

Deze twee huishoudelijke artikelen zijn – zonder twijfel – het meest lawaaierig van allemaal. Zorg er dan ook voor dat de geluidsisolatie rondom deze apparaten goed is. Schuimisolatie in de muren van je washok is geen overbodige luxe!

Positie van je meubilair

Plaatsing van je meubels is zeer belangrijk als het gaat om geluidsdemping. Vooral wanneer er maar een dunne muur jouw woonkamer scheidt met de slaapkamer van de – in de nacht iets te actieve – buurman. Zorg er dan voor dat die muur goed bedekt is met verschillende voorwerpen. Een houten boekenkast is een heel stijlvol en zeer functioneel item in een dergelijke situatie.

geluidsoverlast man man

Foto via: Clubcarmelita

Materiaalkeuze

Beton klinkt misschien niet zo gezellig, maar dit materiaal geeft je woning enorm veel mannelijkheid en absorbeert geluiden zeer goed. Verder is kurk de moeite waard om uit te proberen. Een kurkvloer zal het meeste geluid in zich opnemen. Wil je je geliefde vloerplaten niet opgeven? Kies dan voor zwevende vloer bovenop de dragende vloer.

Gordijnen

Vergeet de dunne gordijnen en ga voor gordijnen die gemaakt zijn van dikkere stoffen. Een geweven stof als fluweel is de perfecte oplossing. Dit is een stof die geluiddempend werkt, je kamer veel warmte geeft en ervoor zorgt dat je kamer goed donker blijft.

geluidsoverlast man man

Foto via: Instyle

Deuren

Hoewel geluidsisolerende deuren prijzig kunnen zijn, zijn ze zeker de investering waard als het ten goede komt van je nachtrust. Niet alleen de deur zelf is belangrijk, natuurlijk ook de opvulling van de ruimtes eromheen is essentieel om het geluid tegen te houden. Zorg met strips ervoor dat de deur daadwerkelijk heel de ruimte afsluit.