Firestarters of Food, Art en Music

Ze zijn eigenwijs, tegendraads en de pioniers van de kunsten: Firestarters. Van de topchef die zich laat inspireren door Kurt Cobain tot de rockartiest met een liefde voor pittig eten. Monica Abdoel, culinair schrijfster, ging in gesprek met deze rebellen uit de food-, kunst- en muziekindustrie. Met eten als rode draad ging zij op zoek naar hun inspiratiebronnen en de interactie tussen de drie kunstvormen. Firestarters staat vol met inspiratie. De sterrenchef die ’s nachts als dj in de club staat; de bekende drummer die in zijn vrije tijd niets liever doet dan werken in zijn moestuin; de Taiwanese topchef die zijn gerechten serveert op zelfgemaakt servies; of de kunstenares die eten gebruikt als inspiratie voor het ontwerpen van haar kleding. Firestarters is met de bevlogen verhalen, anekdotes, recepten en prachtige foto’s een must in de collectie van elke food-, kunst- en muziekliefhebber.

Koffietafelboeken MAN MAN

Firestarters of Food, Art & Music

Monica Abdoel €30 Shop nu

Before They Pass Away

Jimmy Nelson reisde tweeëneenhalf jaar de wereld rond en fotografeerde 35 inheemse stammen. Hiervoor bezocht hij de meest afgelegen plekken ter wereld om zo de prachtige beelden van de onbekende volkeren vast te leggen. Unieke mensen; unieke fotografie; uniek boek. Before They Pass Away is niet alleen een vermakelijk koffietafelboek, maar ook een boek met een daadwerkelijke boodschap. De mensen die gefotografeerd zijn en vastgelegd zijn in dit boek worden in onze complexe wereld met uitsterven bedreigd. Al met al is dit een heuse aanwist voor jouw salontafel.

Koffietafelboeken MAN MAN

Before they pass away

Jimmy Nelson €90 Shop nu

The Watch Book Rolex

Dit boek mag simpelweg niet ontbreken op jouw koffietafel indien jij helemaal gek bent van stijl, en in het bijzonder van horloges. Rolex werd in 1905 opgericht door Hans Wilsdorf, en de rest is geschiedenis. De combinatie van luxe en geavanceerde precisie zijn tekekend voor het merk. Hoewel dit boek duikt in de rijke en indrukwekkende geschiedenis van het bekendste horlogemerk ter wereld, wordt er ook genoeg aandacht besteed aan het heden. Bovendien is The Watch Book Rolex vanwege zijn luxueuze uitstraling een ware toevoeging aan jouw interieur.

Koffietafelboeken MAN MAN

The Watch Book Rolex

Gisbert Brunner €48 Shop nu

#NSFW

Dit is zonder twijfel het meest pikante exemplaar uit dit rijtje met koffietafelboeken. In #NSFW zie jij naaktfotografie als nooit tevoren; zonder maar een tikkeltje ordinair te zijn. Met zijn vijfentwintig jaar ervaring in naaktfotografie weet Rankin keer op keer de vrouwelijke vormen op een gewaagde maar toch zeer intieme manier vast te leggen – zonder zich te verontschuldigen en toch enigszins provocerend. Dit allemaal om de schoonheid van de vrouw te vieren.

Koffietafelboeken MAN MAN

#NSFW

Rankin €98 Shop nu

Al met al geven de bovenstaande koffietafelboeken jouw woning een stijlvolle upgrade. Ben jij gek op lezen? Dit zijn 3 boeken die je als man gelezen moet hebben.