Halitosis: een slechte adem

Halitosis ontstaat wanneer bacterien etensresten in je mond afbreken waardoor stinkende gassen ontstaan. Dit is de meest voorkomende oorzaak van een slechte adem. Maar liefst 90 procent van ‘slechte ademen’ wordt veroorzaakt door ophopingen van bacterien in de mond. De bacterieen bevinden zich veelal rond het tandvlees bij de rand van de tanden. Doordat men door bijvoorbeeld slecht passende kronen, of verstandskiezen die in de weg zitten bepaalde plekken niet kan poetsen zullen bacterien zich ophopen. Dit resulteert in een slechte adem.

Zorg voor een zorgvuldige mondreinigings regime: minimaal 2 maal daags de tandjes poetsen, flossen en het schrapen van het oppervlak van de tong. Daarnaast kan bepaald voedsel de slechte adem verergeren. Voedingsmiddelen zoals uien, kaas, knoflook en curry verergeren veelal het probleem. Wanneer deze kleine aanpassingen geen resultaat opleveren is het raadzaam professionele hulp in te schakelen.

Halitosis

Striae: groeistrepen

Striae zijn ‘groeilittekens’ ontstaat door het snelle rekken van de huid. Dit komt voor door in korte tijd te groeien. Vrouwen krijgen het wanneer ze zwanger worden, mannen wanneer ze in korte tijd groter worden. Of dit nou door spieren of door vet is. Striae wordt gevonden op de buik, borst, bovenarmen oksels, rug en dijen. In eerste instantie zijn de strepen rood, maar deze zullen uiteindelijk vervagen tot een zilverachtige kleur.

Striae kan natuurlijk tegengegaan worden door niet aan te komen. Wanneer men een gezond leeft, evenwichtige voeding eet en met regelmaat sport zal er geen striae ontstaan. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E zullen ook Striae voorkomen. Wanneer deze tip voor jou te laat komt kunnen bepaalde cremes de Striae verminderen.

Hyperhidrosis: overmatig zweten

Natuurlijk beïnvloedt het weer hoeveel men zweet. Toch hebben vele mannen last van overmatig zweten. Hyperhidrosis is de overmatige productie van zweet in gebieden als het hoofd, handen, armen, voeten en oksels. Hyperhidrosis wordt gecontroleerd door het sympathische zenuwstelsel van het menselijk lichaam. Toch zijn er vele andere factoren die het ongewenste zweet kunnen beïnvloeden. Warmte, psychologische effecten zoals verlegenheid of angst, hormonen, geneesmiddelen en bepaald voedsel kunnen een grote rol spelen.

Kleine aanpassingen als het vermijden van dikke lagen kleding en nee zeggen tegen die pittige curry zullen het zweten beïnvloeden. Toch zal dit slechts tot op zekere hoogte werken. Voor andere oplossingen wordt geadviseerd om professionele hulp in te schakelen.

Erectiestoornis

Ongetwijfeld het meest beschamende mannelijk lichaamsprobleem. Een erectiestoornis wordt veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar de penis. Dit kan komen door verkalking van de bloedvaten wat weer komt van roken, overgewicht en medische aandoeningen zoals een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Echter is bij jongere mannen de oorzaak van een erectiestoornis vaker psychologisch dan fysiek. Door ‘faalangst’ kan een erectiestoornis ontstaan wat de pret in de slaapkamer drastisch laat kelderen.

Erectiejpg

Bij een fysieke erectiestoornis kan verandering in de levensstijl en eetgewoonten wonderen doen. De psychologische stoornis is een ander verhaal. Counseling en relatietherapie kunnen de aandoening in de kiem smoren. Of het nou om een fysieke of psychologische aandoening gaat: bij erectieproblemen is het geen overbodige luxe om professionele hulp in te schakelen.