Hacienda: de huiskamer van Lowlands

Voor degenen die niet bekend zijn met het razend populaire plekje op Lowlands genaamd de Hacienda halen we meteen alle onduidelijkheden weg. Ieder jaar host BACARDÍ hun eigen stage op dit razendpopulaire festival in eigen land. Hoe het ooit als een kleine cocktailbar met wat muziek begon, is het vandaag de dag een intieme hotspot op Lowlands. Het is zelfs zo’ populair geworden dat de Hacienda een eigen blokkenschema heeft gekregen; en niet de minste, integendeel! Een bezoekje aan ‘de huiskamer van Lowlands’ zal jou het swingende Cubaanse gevoel van Havana geven.

Hacienda Lowlands MAN MAN

En bij een combinatie van Cuba en fijne muziek kunnen de lekkerste (rum)cocktails natuurlijk niet ontbreken. Bij de Hacienda bestel je veel meer dan alleen een cocktail. Je hebt een hele belevenis in je hand (en mond natuurlijk). Deze overheerlijke cocktails worden geserveerd door de bartenders van BACARDÍ en zullen in combinatie met de triggerende muziek jouw Cubaanse ervaring naar een hoger level tillen. Ieder jaar geeft BACARDÍ jonge artiesten de kans om hun passie uit te dragen, zo ook dit jaar. De getalenteerde DJ Rob Black maakt dit jaar deel uit van de BACARDÍ familie en vertelde ons welke acts we absoluut niet mogen missen.

Rob Black

Rob Zwart – ook wel beter bekend als DJ Rob Black (GirlsLoveDJs) – heeft honderden draai-uren ervaring in de Amsterdamce party-scene en stoomt nu door naar de meest prestigeuze en succesvolle podia en clubconcepten. De bijzondere eclectische mix van sexy en rauwe muziek maakt Rob Black een serieuze trendsetter. Door de combinatie van verschillende genres als House, Bass en R&B ontwikkelde hij als het ware een eigen stijl.

De passie van Rob

De passie voor muziek is er bij Rob met de paplepel ingegoten. Zijn ouders waren dol op muziek en met platen van onder andere Stevie Wonder, The Rolling Stones en David Bowie maakte hij op jongere leeftijd kennis met muziek. Hij was van mening dat hij zo een goede muzieksmaak heeft ontwikkeld en hij wilde dan ook als DJ mensen overtuigen van zijn muzieksmaak.

Hacienda Lowlands MAN MAN

De tofste Hacienda acts

Wij kregen de kans om Rob, als echte muziekliefhebber, te vragen naar de Hacienda acts die je absoluut niet mag missen dit jaar. Om jouw Lowlands weekend goed af te trappen biedt de Hacienda een aantal toffe acts die jij volgens Rob zeker niet mag missen. Om 20.30 uur zal Mairo Nawaz met zijn obscure funk, disco, house en soul uit de seventies voor een onvergetelijke sfeer zorgen. De vrijdagavond zal worden afgesloten door de Amsterdamse DJ Willy Party. Tot 03.00 uur kan jij genieten van stikhete disco, italo, house en 80’s pareltjes. Dat maakt hem dan ook de ideale kandidaat voor de felbegeerde vrijdagfinale in de Hacienda. Zaterdags springt er volgens Rob één act bovenuit: Vic Crezée. Naast een vaste act te zijn op de betere (dance)festivals is hij inmiddels ook hard op weg om het tot Lowlandsmeubilair te schoppen. Voor de zoveelste keer een rij is de Amsterdamse DJ onderdeel van het Lowlands-programma, en dat is niet voor niets. Er zijn namelijk maar weinig dj’s die zo breed en sick kunnen draaien als Vic Crezée. Hij zal van 21.30 tot 00.30 te zien zijn op de Hacienda stage. Op de zondag kan je zonder twijfel heerlijk doorfeesten op de muziek van Disco Dolly Sountsystem, te zien(en vooral te horen) van 17.30 tot 19.30. Hoe zij één jaartje niet waren uitgenodigd waren op Lowlands, besloten ze toch de nekken te laten draaien door met een spandoekvliegtuig boven Biddinghuizen men te attenderen op het gapende gat in de Lowlands-programmering. Dit jaar zijn ze met hun house, techno, disco en alles daartussen terug van weggeweest.

Hacienda :Lowlands MAN MAN

Wat te drinken?

Wij zijn van mening dat de BACARDÍ Mojito dé swingende drank is voor jouw Hacienda ervaring. Salud! 

Andere topacts

Rob is, als DJ, fan van het feit dat het aanbod op Lowlands enorm uiteenlopend is. Zo heb je diepe techno, snoeiharde hiphop en swingende disco; voor ieder wat wils. Hoewel de Hacienda voor hem de place to be is, zijn er natuurlijk ook meerdere acts op Lowlands die je volgens hem niet mag missen. Een aantal wereldbekende namen staan dan ook in het programma. Onder andere Kendrick Lamar, NERD, Fatima Yamaha, Floating Points, en Peggy Gou staan op het lijstje van Rob.

Al met al belooft Lowlands dit jaar wederom een onvergetelijk feest te worden waar jij je kan uitleven in de Hacienda. Zien we jullie daar?