Headerfoto via: Facebook Lowlands

Brasserie 2050

Met Brasserie 2050 – een initatief van Lowlands en De Rabobank, in samenwerking met The Food Line-up – is Lowlands dit jaar een bijzonder horecaconcept rijker. Verrassende gerechten met toekomstbestendige ingrediënten. Denk hierbij aan ingrediënten als zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid. Dit moet niet alleen de smaakpapillen van festivalgangers prikkelen, maar hen ook aanzetten tot denken.

lowlands brasserie 2050 MAN MAN

Wat kunnen we verwachten?

De menukaart wordt onder andere gesierd door een hyperlokale versie van de Niçoise: Salade Biddinghuizen. Met CO2-neutrale eieren, croutons van aardappelschillenbrood en groenten van Boer Bouma, wiens akker aan het festivalterrein grenst.

lowlands brasserie 2050 MAN MAN

Natuurlijk hoort er bij een festival als Lowlands ook een midnightsnack. Brasserie 2050 heeft er één voor je, en niet de minste: Karma Shoarma. 100% plantaardige shoarma van knolserderij, die volgens klassiek recept urenlang tot goudbruin aan het spit wordt geroosterd.

“Ieder gerecht is gekoppeld aan een voedselvraagstuk, zoals biodiversiteit of zero waste. Een nauwkeurige CO2-meting berekent daarnaast de klimaatimpact ten opzichte van traditionele brasseriegerechten” – Maartje Nelissen (The Food Line-up)

Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo’n 60% omhoog en de ecologische impact ervan met 50% omlaag. Het is dan ook noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen en produceren. Vanuit haar food en agri roots ziet De Rabobank het als haar opdracht om bij te dragen aan deze uitdaging. Van veld tot vork.

lowlands brasserie 2050 MAN MAN lowlands brasserie 2050 MAN MAN

Brasserie 2050 is geopend vanaf vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus 2018 en bevindt zich op het Lowlandsterrein (rechts naast de Heineken stage). Gasten kunnen het gehele weekend dagelijks van 12.00 uur tot circa 02.30 uur aanschuiven, waarbij geen reservering nodig is.