De mannen op Reddit hebben gesproken

Waar we het hierboven hadden over ongenuanceerd, daar gaat het op Reddit nog een stukje verder. Bij het topic ‘Guys, why are you single?’ kwamen enkele zeer bijzondere inzichten aan het licht. Uiteraard, zoals gewend van onze mannelijkheid, geheel in een niet te misverstaan vocabulaire dat de gemiddelde man doet vergelijken met een 14-jarige puber. U Whot?

Reddit-gebruikers zijn altijd zeer gedreven in het bijdragen aan een topic, dus ook hier was de animo van uitmuntende klasse. Enkele grepen uit de antwoorden op waarom de man single is: ‘Ik ben een 41-jarige met de kwalificaties en successen van een 19-jarige’‘ik kan masturberen’ en ‘er is genoeg vis in de zee, helaas leef ik in de woestijn’. Kortom, de zelfreflectie van sommige mannen is werkelijk van ongekend hoog niveau.

 

mannen relatie vrijgezel status single redenen MAN MAN

In Nicosia wordt dit topic als wetenschappelijke klasse gezien

Het verbaasde ons enigszins om te lezen dat enkele wetenschappers van de universiteit van Nicosia zoveel waarde hechten aan het topic op Reddit, dat ze besloten de resultaten te publiceren in het Evolutionary Psychological Science Journal. Met andere woorden: de onwetende Reddit-mannen hebben hun steentje bijgedragen aan wetenschappelijke geschiedenis. Althans, dat zou je denken.

Natuurlijk is een wetenschappelijke bijdrage niet een kwestie van de url naar het topic ‘knippen en plakken’. Als dat zo was zouden we allemaal ‘the next best thing’ zijn en is druk maken om het single zijn niet langer een dingetje. Nee, de resultaten van het topic op Reddit werden wel degelijk onder de loep gelegd. Professor Menelaos Apostolou heeft er namelijk een paper over geschreven.

mannen relatie vrijgezel status single redenen MAN MAN

In deze interessante bundeling van informatie werd gebruik gemaakt van 13.429 reacties onder het Guys, why are you single?-topic. Daarvan werden 6.794 reacties geclassificeerd in 43 verschillende categorieën. Hier zijn enkele bijzondere conclusies uit voortgekomen, welke we hieronder op een rijtje hebben gezet:

  1. Slecht uiterlijk
  2. Weinig zelfvertrouwen/slecht zelfbeeld
  3. Geen zin om moeite ervoor te doen
  4. Niet geïnteresseerd in relaties
  5. Slechte flirtskills (handig hè, Tinder)
  6. Introvert
  7. Recent gestopt met een relatie
  8. Slechte ervaringen uit voorgaande relaties (ja de dames weten ons goed te vernaggelen)
  9. Geen vrouwen beschikbaar (hier geloven we dus écht niet in)
  10. Overgewicht

Mannen van weleer: we komen er wel

Als we dat rijtje hierboven zo zien, dan kunnen we concluderen dat wij mannen het absoluut niet makkelijk hebben in dit leven. Een vrouw aan je zijde is natuurlijk een welkome toevoeging, maar de kleine geruststelling is dat zonder ook een leven mogelijk is. Laten we elkaar steunen in tijden van emotionele tegenslagen en vrouw-arme levensfasen. Mocht je hier enige hulp bij zoeken, vrees niet en neem contact op met de MAN MAN-redactie. Voor de man, zoals de naam doet vermoeden.