Infla-dating is de dating trend van 2023

Ondanks dat je een rekening van een date kan splitten, blijft het vaak toch een flinke aanslag op je portemonnee. Helemaal als je weinig geluk hebt in de liefde en geregeld op date met een andere dame gaat, is de inflatie flink te voelen. Grote kans dat je met de huidige prijzen dus wat minder snel met iemand op date gaat die toch niet helemaal voldoet aan het perfecte plaatje. Daarom is infla-dating alles wat je nodig hebt op het moment. Dit houdt in dat men tegenwoordig liever op goedkopere dates gaat door de huidige inflatie. Uit onderzoek van Bumble is namelijk gebleken dat maar liefst 28% van de mensen aangeven dat zij grenzen willen stellen aan het prijskaartje van een date.

 

Infla-dating heeft enorm veel voordelen

Infla-dating heeft enorm veel voordelen. Zo is de drempel lager om met wat meer dames op date te gaan omdat het je niet veel kost. Ook is het makkelijker om de rekening te splitten of – wanneer zij er echt op staat – door haar te laten betalen op een date, omdat het over een relatief klein bedrag gaat. Hiermee kan je dus mogelijk ongemakkelijke situaties voorkomen.

goedkope dates leuk

Mocht je niet meer direct met iemand op date willen gaan? Dan is het verstandig om tijdens jullie app periode ook een keertje te videobellen met een drankje erbij. Vaak kom je er dan al wel een beetje achter hoe de ander in het leven staat en of het een beetje je type is. Dit bespaart je dan uiteindelijk een hoop tijd en geld mocht het cinderella toch niet helemaal zijn.

Een aantal leuke budget dates

Bij een budget date hoef je natuurlijk niet te denken aan een avondje bank hangen met z’n tweeën. Er zijn namelijk genoeg dingen die je kunt doen die relatief weinig geld kosten. Zoals een kaas fondue-avondje, een wijnproeverij bij jou thuis, samen een warme choco halen of een wandeling bij jou in de buurt. Het ideale van zo’n wandeling in de buurt is dat je er makkelijker een einde aan kan breien dan dat je net samen in een restaurant zit. Inspiratie nodig? Check dan onze lijst met goedkope date ideeën.