1. Neem afstand van je ex

Het is misschien een van de moeilijkste beslissingen, maar het is echt beter als je afstand doet van je ex. Dat betekent geen appjes of telefoontjes meer op dagelijkse basis. Natuurlijk zal dit even dat tijd kosten, aangezien je waarschijnlijk gewend was je ex op dagelijkse basis te spreken. Maar een reductie, dan wel een volledige contactstop, is nodig om je ex te vergeten. Voor de echte diehards – of voor hen die stiekem op andere manieren een lijntje houden met hun ex – kan het ook raadzaam zijn om je ex van sociale mediakanalen te verwijderen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over Facebook, Instagram of Snapchat.

 

2. Probeer uit je eigen hoofd te komen

In alle denkbare situaties is het goed om de dingen eens vanuit een ander perspectief te bekijken, en dat geldt dus ook voor je ex. Het is namelijk normaal dat je vastroest in je eigen gedachtes en gevoelens en daardoor de dingen niet meer helder kunt krijgen. Probeer daarom uit je eigen hoofd te komen, door bijvoorbeeld met andere mensen over je ex te praten. Zij werpen namelijk weer een totaal ander licht op de zaak en kunnen vaak als een helikopter boven de situatie gaan hangen. Een andere manier om uit je eigen hoofd te komen is wandelen in de natuur. Mocht je wat sportiever van aard zijn, ga dan een stuk hardlopen of fietsen.

ik mis mijn ex wat doen

3. Je mag verdrietig zijn over je relatiebreuk

Vergeet ook niet dat het helemaal niet verkeerd is om verdrietig te zijn over je relatiebreuk. Het laatste dat je van jezelf moet eisen is dat je zo snel mogelijk over je ex heen moet zijn. Dit heeft namelijk gewoon tijd nodig, en in die tijd mag je best verdrietig zijn. Jullie hebben het leven toch kortere of langere tijd samen gedeeld, dus als je relatie voorbij is, valt er ook een stukje veiligheid weg. Liefdesverdriet wordt daarom meer dan eens vergeleken met het gevoel van rouw, omdat jullie gemene deler niet meer bestaat. En dat doet pijn, helaas. Realiseer je dus dat het helemaal niet vreemd is om verdrietig te zijn en heb wat mededogen met jezelf.

4. Zoek afleiding, bijvoorbeeld bij vrienden of familie

Afleiding is tijdens dit proces heel erg belangrijk. Het geeft je namelijk de ruimte of je te realiseren dat het leven bestaat uit meer dan je ex. Zoek steun en troost bij de familie en vrienden, maar gebruik hen ook zeker om de leuke kant van het leven weer in te gaan zien. Ga op stap met je vrienden of plan een leuke activiteit met je familie. Zorg ervoor dat je uit je negatieve bubbel geraakt, en daar heb je je omgeving bij nodig. Daarom is het belangrijk hen te omarmen, in plaats van ze van je weg te duwen. Ze zijn er om je te ondersteunen en te helpen en hebben het beste met je voor.

Lees ook waarom je niet naar bed moet gaan met je ex. In veel gevallen doet het meer kwaad dan goed.