1. James Bond

We kunnen natuurlijk niet om hem heen als we het hebben over de womanizers van het witte doek. James Bond is misschien wel de allergrootste vrouwenverslinder die we in het filmlandschap ooit te zien hebben gekregen. Binnen het Bond Universe werd zelfs de term Bondgirl geïntroduceerd, die verwijst een verleidelijke vrouw met wie James Bond een liefdesrelatie onderhoudt. Bondgirls voldoen aan een stereotiep beeld: ze zijn zelfverzekerd, maar blijken ook een zwakte te hebben. Deze zwakte zorgt ervoor dat alle Bondgirls vroeg of laat met Bond in bed belanden. Dit betekent niet altijd dat ze verliefd zijn, maar het geeft wel aan dat Bond een onweerstaanbaar man is. Door de jaren heen zijn er in totaal meer dan 26 Bondgirls de revue gepasseerd, die vaak een bijpassende en dubbelzinnige naam kregen. Denk aan Pussy Galore, Kissy Suzuki, Honey Rider en Mary Goodnight.

james bond womanizer

2. Indiana Jones

Naast het feit dat de Indiana Jones-films echte klassiekers zijn, is zijn personage ook absoluut een rasversierder. De uitdrukking “in ieder stadje een ander schatje” ging voor Indiana zeker op. De charismatische hoogleraar in archeologie wist nagenoeg iedere vrouw om zijn vinger te winden. Onder anderen Willie Scott, Elsa Schneider en Marion Ravenwood deelden het bed met Jones. Toch was Marion zijn grote liefde: ze komt maar liefst in drie verschillende films terug, waaronder de zeer recentelijk verschenen film Indiana Jones and the Dial of Destiny uit 2023. In tegenstelling tot veel andere womanizers in films en series is Indiana Jones wél een romanticus. Harrison Ford speelde zijn rol met verve en kon zodoende ook op veel vrouwelijke aandacht rekenen.

indiana jones vrouwen versieren

3. Charlie Harper

Het personage Charlie Harper uit de Amerikaanse sitcom Two and a Half Men bezit alles wat een succesvolle womanizer nodig heeft: hij is pianist, de trotse eigenaar van een strandwoning in Malibu en rijdt in een jaguar. Natuurlijk vallen de vrouwen als een blok voor hem. Bovendien is Harper een tikkeltje narcistisch, egoïstisch en heeft – jawel – een zeer hoog libido. Het is dan ook niet zo gek dat hij menig vrouwelijk karakter het hoofd op hol heeft gebracht, maar verliefdheid kwam lange tijd niet voor in Harpers woordenboek. Gedurende de eerste vijf seizoenen waagt Harper zich aan een legio losse scharrels, die meestal niet langer dan één nacht standhielden. Vanaf het zesde seizoen maakt zijn personage een verandering door en verliest Harper zijn hart aan Chelsea. Nadat dit huwelijk alsnog strand, vindt Harper uiteindelijk de ware liefde bij zijn buurvrouw Rose.

charlie harper womanizer

4. Barney Stinson

Barney Stinson is een van de vijf hoofdpersonages van de Amerikaanse televisieserie How I Met Your Mother. Barney is een manipulatieve, oversekste zakenman die aast op vrouwen met daddy issues. Een échte rokkenjager dus, die er alles aan doet om een vrouw het hof te maken. En ook Stinson heeft een stereotiepe voorkomen van een womanizer: een voorliefde voor dure pakken en Schotse whiskey. Je raadt het al: ook voor hem vielen bijna alle vrouwen in katzwijm. Hij hanteerde zelfs een heus draaiboek als het aankwam op het verleiden van vrouwen, en dat legde hem geen windeieren. In latere seizoenen komt ook Stinson ietwat tot rust: hij heeft een paar serieuzere relaties, trouwt, scheidt en krijgt een kind.

barney stinson vriendin

5. Hank Moody

We sluiten dit rijtje af met schrijver en filosoof Hank Moody uit de serie Californication van Showtime. Hij heeft een oprechte liefde voor al het vrouwelijk schoon en een nonchalant voorkomen, waarmee hij menig vrouw voor zich weet te winnen. In tegenstelling tot de andere womanizers in dit lijstje heeft Moody een relatie met Karen van der Beek, met wie hij een dochter genaamd Becca heeft. Hun relatie houdt echter geen stand vanwege de aandacht die Moody heeft voor andere vrouwen. Verder voldoet Moody compleet aan het plaatje van gemiddelde womanizer: hij rijdt in een Porsche, houdt van klassieke muziek en kan lullen als brugman.

hank moody vrouwen

Lees ook: fans maken voor eens en altijd duidelijk wat de allerbeste James Bond-film is.