Wat zijn de beste James Bond-films volgens de fans?

In een enquête in Engeland lieten meer dan 3500 Bond-fans weten welke films uit de 25-delige James Bond Universe de beste waren. De enquête bood fans de mogelijkheid de films te rangschikken van goed naar slecht en dat leverde het volgende resultaat op.

Op de derde plaats eindigde de meest recente 007-film, die in 2021 verscheen en de naam No Time To Die kreeg. Daniel Craig was in deze film voor het laatst te zien in de rol van James Bond. Op de tweede plek eindigde Goldfinger uit 1964, een van de eerste producties binnen de Bond Universe, waarbij Sean Connery de rol van James Bond vertolkte. De in 2012 uitgebrachte film Skyfall eindigde naar aanleiding van de enquête op de eerste plek en is zodoende door de fans uitgeroepen tot beste James Bond-film. Voor deze film kroop Daniel Craig opnieuw in de huid van James Bond.

Het is echter opvallend dat de meningen van  de ‘normale kijker’ verschilt dan die van de kenners. Lees daarom ook welke James Bond-film de beste is volgens IMDb.

De verhaallijn van Skyfall

Wellicht is de film Skyfall een van die Bondfilms die je nog niet gezien hebt. De fans zullen daar in ieder geval niets van begrijpen en eerlijk gezegd lijkt het ons ook vrij sterk dat je deze film niet gezien hebt. Skyfall is geregisseerd door Sam Mendes en draaide in 2012 voor het eerst in de bioscoop. De film staat – net zoals elke film uit de James Bond Universe – bol van de achtervolgingen, schietpartijen en kat-en-muisspelletjes. De film bracht meer dan 1,1 miljard euro op en kreeg een beoordeling van 92% op Rotten Tomatoes. De rol van James Bond was wederom weggelegd voor Daniel Craig; andere grote rollen werden vertolkt door Naomie Harris, Ben Whishaw, Judi Dench en Javier Bardem. Als de M16 aan het begin van de film wordt gebombardeerd en verschillende identiteiten van undercover-agenten uitlekken, is Bond genoodzaakt de bedreigingen op te sporen en uit te roeien.

 

De film Skyfall won meerdere prijzen, waaronder twee Academy Awards, meerdere Grammy’s en een Golden Globe. Zangeres Adele is verantwoordelijk voor het inzingen van de gelijkname titelsong Skyfall. Daniel Craig is bovendien de best betaalde James Bond acteur aller tijden. Hij speelde slechts in 5 van de 25 films mee, maar harkte wel een bedrag van 93,3 miljoen binnen.