1. Er zijn nog steeds gevoelens aanwezig

Niet alle break-ups zijn altijd door beide kanten besloten of door een vervelende reden gebeurd. Het kan daarom ook zijn dat je nog steeds gevoelens hebt voor je ex-partner. De verleiding is dan misschien wel groot om het op een casual manier te blijven volhouden. Toch is het helemaal niet verstandig om met je ex in bed te duiken als er nog gevoelens aanwezig zijn. Tenzij je de relatieproblemen al goed hebt besproken en verwerkt, kan opnieuw intiem contact juist zorgen voor meer problemen. Misschien lijkt alles door dit contact ineens weer leuk en gezellig, terwijl er niet voor niks een reden is geweest dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Als ook deze relatie weer uiteen valt kan je nog verder van huis zijn dan hiervoor. Wees verstandig en blijf ver van je ex vandaan om het jezelf niet lastig te maken.

2. De break-up was heftig

Als jullie break-up ontzettend heftig is geweest, is het al helemaal niet handig om weer samen te komen. De kans is namelijk aanzienlijk groot dat er woorden zijn uitgesproken die je niet meer terug kunt nemen. Zelf als je het idee hebt dat het allemaal niks meer uitmaakt, hebben die vervelende woorden wel een afdruk achtergelaten. Je emoties zijn nog niet verwerkt en als je weer teruggaat naar je ex zul je ook geen tijd hebben om hier aan te werken. Probeer vooral deze heftige gevoelens niet meer te koppelen aan de betreffende persoon.

3. Jullie hebben er niet samen over gesproken

Als je er toch voor kiest om weer met je ex naar bed te gaan, is het belangrijk dat je de situatie eerst goed bespreekt. Jullie moeten toch echt op dezelfde lijn zitten om iets als dit te kunnen laten werken. En om op één lijn te komen moet je het eerst goed met elkaar bespreken. Het kan goed zijn dat jij of je ex misschien wel over jullie relatie heen is, maar de ander niet. Dan krijg je als nog problemen als iemand met gevoelens blijft zitten.

waarom niet met ex naar bed weer

4. Je hebt eigenlijk al iets met iemand anders

Deze reden lijkt misschien erg voor de hand liggend, maar je moet absoluut niet met je ex naar bed gaan als je eigenlijk al iemand anders ziet. Dat is zowel voor je ex als voor je nieuwe vlam niet eerlijk. Als je toch nog terug wilt naar je ex ben je blijkbaar nog niet klaar voor een nieuwe relatie. Probeer dan de keuze te maken om of deze regeling met je ex aan te gaan óf te kiezen voor de toekomst. Laat jezelf maar ook de anderen om je heen niet gek maken.

5. Jij of jullie zijn dronken

Misschien is het precies waar je wel zin in hebt: goed dronken worden en dan weer met je ex aanpappen. Toch is dit helemaal niet verstandig. Als één of beiden van jullie dronken zijn kun je niet meer goed nadenken. Onder invloed lijkt het allemaal wat onschuldig, maar zodra de roes is uitgeslapen zit je met een groot probleem. Alle eerdere emoties komen weer naar boven waardoor je weer in de knoop zit: zitten er dan toch nog wat gevoelens van elkaar in de weg? Je wordt weer terug gezogen naar de kwetsbare periode. Op deze manier kun je niet verder met je leven.

6. Je bent nog maar net uit elkaar

Hetzelfde geldt als je nog maar net uit elkaar bent gegaan. Alle emoties en gevoelens zitten er nog vers in. Juist in deze kwetsbare periode heb je behoefte aan steun en bekendheid; helaas is je ex dan een persoon die dit kan bieden. Het duurt echt lang (maanden, jaren zelfs) om je helemaal over iemand heen te zetten. Dat geldt voor jou, maar ook voor je partner. Geef elkaar hierin ook de ruimte om het zelf uit te zoeken zonder elkaar.

7. Jaloezie

Ben jij het jaloerse type? Dan is het al helemaal een slecht idee om weer met je ex het bed in te duiken. Het kan zo zijn dat jullie helemaal over elkaar heen waren, maar je je partner ineens met iemand anders ziet. De gevoelens zijn blijkbaar toch nog niet over waardoor de jaloezie omhoog komt: je wilt weer terug naar je ex. Je doet er alles aan om diegene weer helemaal om je vinger te wikkelen. Maar is dit wel eerlijk tegenover je ex en tegenover jezelf? Als je elkaar de rust en ruimte gunt, geef je ook jezelf de ruimte om over de relatie heen te komen.

Vind jij het toch heel lastig om je ex te vergeten? We helpen je een handje. Luister de volgende break-up liedjes.