Game of Thrones spin-off House of the Dragon is in de maak

Door velen wordt het laatste seizoen van Game of Thrones niet erg gewaardeerd, maar over het algemeen staat de serie bekend als één van de beste series ooit. Dat komt voor een deel natuurlijk door Daenerys Targaryen en haar drie draken. De makers van de show lijken dat ook te beseffen. House of the Dragon wordt namelijk de spin-off van de serie. De spin-off speelt zich 300 jaar voor de serie af en staat volledig in het teken van de Targaryen familie. Een heuse familieoorlog zal, inclusief vette draken, worden uitgevochten in de serie.

Dood van de koning betekent heftige familie oorlog

Voor House of the Dragon ligt de focus op koning Viserys I en in het bijzonder op zijn nageslacht. Als de koning om het leven komt, barst er een strijd los om wie hem zal opvolgen. Wordt het zijn jongere broer, de dochter die hij heeft uit zijn eerste huwelijk, of toch zijn zoon uit een tweede huwelijk? Er zijn genoeg geïnteresseerden voor de troon.

Vanaf 2022 is de serie te zien. Nu zijn de eerste beelden echter al te bekijken. Daarin maken we kennis met de eerste en belangrijkste personages.

House of the Dragon

Dit zijn de eerste personages van House of the Dragon

Op één van de foto’s is Rhaenyra te zien. Naast dat haar naam een leuk woord is voor galgje, is Rhaenyra ook de oudste dochter van de koning. Ze staat naast Daemon, de jongere broer van de koning. Op een tweede foto vinden we de ‘Hand of the King’, Otto Hightower. Zijn knappe dochter Alicent zal ook een rol gaan spelen in House of the Dragon. Een derde foto die is prijsgegeven onthuld een avonturier en zeevaarder met de bijnaam ‘Sea Snake’. Deze eerste foto’s maken het wachten een stuk dragelijker, al hopen we natuurlijk snel op een echte teaser trailer. Tot die tijd kunnen we altijd Game of Thrones, met een 9.3 op IMDb, nog een keer terugkijken.

House of the Dragon

House of the Dragon is niet de enige spin-off van een bekende fantasy-serie waar we naar uitkijken. Eerder schreven we je al over de dure Lord of the Rings spin-off van Amazon.