Max Verstappen overstijgt andere Formule 1-coureurs met jaarsalaris in 2021

De nummer ‘33’ behoort inmiddels tot een van de bestbetaalde coureurs van de koningsklasse. Met een symbolisch getal dat afgerond kan worden op €33 miljoen, bekleedt hij de tweede positie als bestbetaalde coureur. Niet verkeerd. Zeker als je beseft dat ‘de mindere goden’ (lees: meervoudige wereldkampioenen) – zoals Fernando Alonso en Sebastian Vettel – het met minder dan de helft mogen doen als basisloon.

Hij zit dus goed, ongeacht hoeveel hij er nog bij verdient als onze Verstappen wereldkampioen wordt in 2021. De enige die momenteel meer verdient is Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De zevenvoudige wereldkampioen zou in 2021 ongeveer € 40 á 45 miljoen aan zijn rekening mogen bijschrijven.

 

Als Max Verstappen wereldkampioen wordt, kan hij op fikse bonussen rekenen

Dat is dus niet alles. Bovenop het basissalaris kunnen coureurs rekenen op behoorlijke bonussen, extra’s die fors oplopen bij topprestaties. Zo zou Max Verstappen €50.000 euro verdienen voor elk wk-punt, als wij berichtgeving uit het verleden mogen geloven, en dat tikt lekker aan als je wereldkampioen wordt. Een overwinning van 25 punten wordt zodoende al snel €1.250.000 euro. En voor elke overwinning staat nog eens een bonus van €250.000.

Zodoende leveren tien gewonnen grands prix – een aantal dat hij zeer waarschijnlijk aantikt – in een seizoen al gauw €2.500.000 op. Als je het aantal punten dan doorrekent en hij eindigt op bijvoorbeeld 350 punten, dan kom je al snel uit op een bedrag van €17.500.000 uit, naast dat incentive dus. Een slordige 20 miljoen euro aan bonussen is het resultaat, bovenop het bovengenoemde ‘basisloon’.

Wij hadden het ook geweten hoor… gelijk naar de dealer voor een privévliegtuig! Dat is precies wat Max gedaan heeft. Neem eens een kijkje binnenin het privévliegtuig van Max Verstappen.

Inkomsten van eigen merk en sponsordeals in de Formule 1

Zulke prijzige, evenals praktische hebbedingen kosten nogal wat namelijk, ook qua onderhoud. In dat opzicht is de Nederlander niet enkel aangewezen op zijn werkgever als inkomstenbron. Het merk ‘Verstappen’ is namelijk een goed geoliede geldmachine. Manager Raymond Vermeulen staat daarbij aan het roer en heeft inmiddels vijftien werknemers onder zich. We hebben het over miljoenendeals, denk aan de inkomsten van merchandise of bijvoorbeeld Verstappen Travels. Tenslotte zijn er nog de sponsoren. Niet de minste. Een langlopende deal met Jumbo Supermarkten, maar ook samenwerkingen met merken, zoals CarNext en G-Star RAW, stuwen zijn vermogen eveneens jaarlijks op.

De vraag resteert hoeveel meervoudig grand prix-winnaar Verstappen verdient als hij wereldkampioen wordt. Bovenop die dikke, vette salarisstrook dus. Daarover is niets bekend momenteel vooralsnog, wij kunnen alleen maar gissen – en dat doen we liever niet. Een ding is zeker: voor het geld hoeft hij het al lang niet meer te doen. Tenzij hij aspireert om ooit zelf een team te runnen allicht, maar dan zijn wij een jaar of twintig verder.

Zijn team Red Bull Racing dingt in ieder geval mee voor twee prijzenpotten: eentje voor het opdagen (die groeit naarmate een team langer actief blijft) en een prijzenpot voor de eindpositie in het constructeurskampioenschap. Benieuwd naar de bedragen? Lees dan welke bedragen er te winnen zijn in de Formule 1.