Een leven vol hits van Justin Bieber, so far

Justin Drew Bieber werd geboren in Canada op 1 maart 1994. Zijn muzikale karakter was als kleine jongen al zichtbaar, aangezien hij als kleuter al begon met gitaarspelen en drummen. Toen hij twaalf jaar oud was begon hij voor het eerst met zingen, en dat wierp vrij snel zijn vruchten af. Aan de hand van verschillende YouTube-video’s, waarin hij liedjes van andere artiesten coverde, werd hij ontdekt en tekende twee jaar later zijn eerste platencontract. Zijn debuutsingle kwam uit in 2009, onder de naam One Time. Niet veel later volgde zijn tweede single, genaamd One Less Lonely Girl. Datzelfde jaar kwam zijn eerste album uit onder de naam My World. In 2010 kwam zijn tweede album uit, waarin onder andere zijn monsterhit Baby was opgenomen. Bieber groeide langzaam uit tot een waar tieneridool, dat het hart van menig pubermeisje sneller liet kloppen.

 

Bieber bouwde door de jaren heen een enorm vermogen op

Door de jaren is het vermogen van Justin Bieber fors gestegen. In totaal maakte hij zes soloalbums, had meerdere nummer 1-hits en verkocht wereldwijd meer dan 150 miljoen platen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor vele grote shows, concerten en tournees. En dat levert al met al een behoorlijk leuk zakcentje op: naar verluidt verdient Bieber, als hij op tournee is, per avond wel één miljoen euro! Zodoende bracht zijn eerste tournee wel 53 miljoen euro op, terwijl zijn tweede tournee meer dan het dubbele opleverde. Zijn derde tournee was goed voor een slordige 110 miljoen euro. Jaarlijks harkt hij zo’n 60 tot 80 miljoen euro binnen. Naast zijn inkomsten als artiest genereert hij namelijk ook geld vanuit samenwerking met grote merken als Adidas en Calvin Klein. Anno 2023 is het vermogen van Justin Bieber getaxeerd op 265 miljoen euro, waarmee hij één van de rijkste artiesten wereldwijd is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber)

Hoeveel verdient Justin Bieber per optreden?

Natuurlijk is de grootste bron van inkomsten van Bieber nog steeds zijn muziek. En dat is ook niet zo vreemd als je ziet hoeveel artiesten tegenwoordig per optreden in de wacht slepen. Het is dus ook niet onlogisch dat Justin Bieber een flinke boterham met zijn optredens verdient. Voor minder dan 220.000 euro hoef je hem dan ook niet te bellen, en dan blijft het waarschijnlijk slechts bij één of twee liedjes. Voor meer dan dat zul je veel dieper in de buidel moeten tasten. Ook niet onlogisch gezien het feit dat er avonden tussen zitten dat de jonge knaap maar liefst een miljoen euro binnenharkt. De kosten voor het materiaal en de verlichting komen overigens altijd voor eigen rekening. En als je dacht dat dat alles was: Bieber eist ook nog eens 70% van de merchandising op. Kortom, alleen voor serieuze bedragen komt deze jongen tegenwoordig zijn bed nog uit.

Lees ook: dit enorme bedrag vraagt BLØF per optreden.