Zoveel haren verlies je gemiddeld per dag

Haaruitval is heel normaal, maar toch kan de een meer haaruitval hebben dan de ander. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het liggen aan het seizoen en de cyclus van jouw haarzakjes. Tijdens de cyclussen zullen jouw haarzakjes in werking zijn voor twee tot acht jaar. Hierna hebben ze een soort rustpauze, wat ongeveer twee maanden zal duren. Na deze rustpauze laat het haarzakje jouw haar los, wat zorgt voor haaruitval.

Gemiddeld verlies je ongeveer tussen de 100 en 120 haren per dag. Maar dat is niets vergeleken met het aantal haren wat jij aan je hoofd heb zitten (rond de 100.000). Daarom merk je ook bijna niets aan de dikte van je haardos. Natuurlijk is het lastig om erachter te komen of je boven of onder het gemiddelde zit, het is namelijk iets te veel werk om al jouw verloren haren te tellen. Ook zal je vaak niet eens doorhebben dat je een haar verliest.

In het algemeen verliezen mannen en vrouwen evenveel haren. Sommige mannen kunnen wel last hebben van kaalheid, maar dit is meestal een erfelijke kwestie. Er zijn verschillende signalen waaraan je kan herkennen dat je kaal wordt. Haal je hele plukken uit je haar? Dan is het toch verstandig om contact op te nemen met je huisarts.