Moet je wachten met reageren op WhatsApp?

Appen met een leuke dame blijft ontzettend leuk, en lastig. Want je wil natuurlijk niet direct van je laten horen om een beetje hard to get te kunnen spelen en haar ook ergens voor te laten werken. Maar aan de andere kant wil je haar natuurlijk ook niet te lang laten wachten. Dus wat is nou eigenlijk het perfecte moment? De datingservice Lexa.nl heeft onderzocht hoelang je het beste kunt wachten tot je op haar gaat reageren via WhatsApp en uit het onderzoek kwamen opmerkelijke conclusies.

Je moet ongeveer een dag wachten met een berichtje terugsturen

Aan het onderzoek deden 1.000 Nederlandse singles mee en hieruit kwam naar voren dat ruim 60 procent van de deelnemers uiterlijk de volgende dag antwoord wil als zij iets naar hun nieuwe vlam stuurde via WhatsApp. Hierbij vindt één op de drie een reactie binnen een week ook nog acceptabel. Let wel op met de blauwe vinkjes via WhatsApp als je een paar dagen wacht met reageren. Ruim 40 procent van de vrouwen wordt verdrietig, hopeloos, boos of zelfs wraakzuchtig wanneer de ander hun berichtje heeft gelezen, maar nite heeft gereageerd. Dat is natuurlijk niet wat je wil als jullie net zo gezellig met elkaar bezig zijn. Dus zet gewoon even je blauwe vinkjes uit en open het anders voor de zekerheid gewoon niet.

reageren whatsapp

Het belangrijkste: volg vooral je gevoel

Ondanks dat je volgens het onderzoek het beste één tot een aantal dagen kunt wachten met reageren op WhatsApp, is het vooral belangrijk dat je gewoon je gevoel volgt. Want als jullie al een aantal dagen aan het appen zijn en je steeds om de paar uur reageert, roept het bij vrouwen gekke gevoelens op als je nu opeens een paar dagen niet reageert op haar appje. Een aantal dagen geen contact betekent voor vrouwen namelijk vaak on to the next, omdat zij niet het gevoel willen krijgen dat ze niks voor je betekent.

Heb je net een date met iemand gehad en vraag jij je af wanneer je weer iets van je moet laten weten? Lees dan hoelang je moet wachten met bellen of appen na de eerste  date.