Hoe kan je een wit overhemd dragen in stijlvolle outfits?

Hoewel het witte overhemd met van alles te combineren valt, wil het niet zeggen dat het aanschaffen van het beste overhemd zo gemakkelijk is. Je moet op alle aspecten letten. Denk maar aan de pasvorm, de stofkwaliteit, de knopen of de kraag.

Wij van MAN MAN hebben een selectie gemaakt van punten waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een overhemd en geven jou advies hoe je het overhemd zo modebewust mogelijk kan dragen.

1. In combinatie met een trui

Wil je een wit overhemd dragen in combinatie met je vrijetijdsoutfit? Geen enkel probleem. Voor een echte comfy look laat je de trui uit je broek en rol je de mouwen een klein beetje op.

Foto via Instagram NØLSON
Foto via Instagram NØLSON

Wil je het overhemd toch een wat klassiekere twist geven, dan kan dit ook. Trek je winterse trui uit de kast en creëer een stijlvolle look. Voor het beste eindresultaat en om ervoor te zorgen dat het overhemd mooi naar voren komt wordt geadviseerd het hemd te dragen met de kleuren caramel, bruin, grijstinten, blauw groen of zwart.

2. In combinatie met jeans

De meest toegepaste en gangbare combinatie is die met de jeans. Door het overhemd te combineren met een jeans, krijg je een casual en gestijlde look. Je moet wel goed rekening houden met de gelegenheid. In overhemden zit veel kwaliteitsverschil, dus zorg er altijd voor dat dit aansluit op het soort jeans dat je draagt.

Kies je voor een overhemd van een hogere prijsklasse, ga dan niet voor een jeans met scheuren, maar iets met wat meer stijl.

3. In combinatie met een pantalon of chino

Pantalons zijn tegenwoordig ontzettend hip. Het is niet per se meer nodig ze te combineren met een kostuum of pak. Perfecte gelegenheden voor het combineren van het overhemd met een pantalon of chino zijn bijvoorbeeld etentjes, kantoordagen of bruiloften. Draag het overhemd wel altijd in je broek.

wit overhemd dragen outfits
Foto via Instagram Kosta Williams

Om de outfit af te maken, hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat je de juiste schoen combineer. In de winter kun je gaan voor een dubbele monk gespschoen of voor een bijpassende sneaker. Wil je het overhemd in combinatie met een pantalon in de zomer dragen? Combineer het dan met een leuk paar loafers.

4. Onder een pak of kostuum

Een wit overhemd is ooit bedacht het op een zakelijke manier te dragen. Het overhemd valt te combineren met veel verschillende dassen en pakken. Belangrijk is wel om op de details te letten. Wil je een das in combinatie met een wit overhemd dragen voor een wat formelere gelegenheid, dan is de Windsor stropdasknoop te adviseren.

Voor de wat meer casual gerelateerde gelegenheden gebruik je een four-in-hand. Een cut-away kraag is geschikt voor een bredere stropdasknoop zoals de Windsor en dubbele Windsor.