Wat is swingen?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: swingen is niets anders dan feitelijk legaal vreemdgaan. Kortom, je doet het met een ander dan je eigen partner, maar wel met permissie en in aanwezigheid van hem of haar. Partnerruil dus. Dat klinkt lichtelijk ouderwets, maar verandering van spijs doet eten. Dat geldt dus ook voor je seksleven. Nu is het probleem dat niet iedereen daar direct voor te vinden is, maar met een subtiele benadering kun je een heel eind komen.

Subtiele hints voor een partnerruil

De kans dat je partner gelijk enthousiast wordt als je haar vertelt dat je graag het bed wil delen met haar bff is vrij klein. Een subtiele aanpak heeft normaal gesproken meer kans van slagen. Samen een swingers website bekijken bijvoorbeeld en zien hoe ze er op reageert. Ook het subtiel vragen naar haar ervaring op het gebied van ervaring met anderen (heeft ze ooit een trio ervaring gehad bijvoorbeeld) kan helpen.

Droom jij al tijden van een avontuur met een andere vrouw erbij? Zo stel je een trio voor aan je vriendin.

wil mijn partner ook swingen

Haar speels bevragen over haar voorkeur voor een partner als jij er niet zou zij geweest kan een aardige opening bieden. Op die manier peil je voorzichtig haar mening en kan je aanvoelen of je een stap verder kan gaan of juist niet. Respect voor haar eigen (morele) grenzen dient in ieder geval niet uit het oog te worden verloren.

Hoe weet ik of mijn partner ook wil swingen?

Weet je al van tevoren dat je partner vrij open minded is, dan kan je de subtiele aanpak laten varen. In dat geval is het beter om rechtstreeks te vragen of ze ooit heeft gedacht aan partnerruil. Wil je een goed excuus hebben om het bespreekbaar te maken, kijk dan samen naar The Overnight. Grote kans dat ze na het zien van die film de boodschap goed heeft begrepen en er wellicht ook wel aan denkt.

Hoe maak je swingen bespreekbaar in een relatie?

Is het zover dat ze wel te vinden is voor een nieuwe ervaring om jullie relatie een boost te geven, dan is de volgende stap het bepalen van de juiste locatie. Heb je het geluk dat jullie een vriendenstel hebben dat ook met diezelfde gedachte speelt, dan kan de thuissituatie ideaal zijn. In deze omgeving ben je normaal gesproken helemaal op je gemak en het stel waar je mee gaat swingen ken je al. Kortom, dat is een ideale setting.

hoe vertel je je vriendin dat je wil swingen

Is dat niet het geval en ga je swingen met een stel wat je niet zo goed kent, dan zul je wat meer je best moeten doen om een dergelijke situatie te bereiken. Het ligt dan voor de hand om te kiezen voor een hotel of een vakantiehuisje. Zorg in ieder geval voor een flink stuk ontspanning door de focus te verleggen. Richt je niet enkel op de happening zelf, maar maak het gezellig en luchtig door bijvoorbeeld eerst samen te dineren of te gaan stappen. Op die manier ligt de nadruk niet op het hebben van seks met een ander, maar is het eerder een logisch gevolg van de activiteiten die jullie ondernemen.

Dat swingen wel degelijk iets goeds kan zijn, dat bewijzen sommige koppels. Deze vrouw laat haar man met andere vrouwen naar bed gaan voor een betere relatie.