1 Gebruik een trio met je vriendin niet om je relatie te verbeteren

Eén ding is zeker: als jij aan jouw partner voorstelt om een trio te doen om de relatie uit een dip te halen, krijg jij gegarandeerd ruzie. Je suggereert nu namelijk dat jouw partner alleen niet voldoende voor je is. Het is iets wat jullie samen moeten doen. Je vraagt niet om toestemming om het met een ander te doen. Daarnaast wil je ook voorkomen dat je iemands gevoelens kwetst. Zorg er dus voor dat je dit gesprek op de juiste manier aankaart. Een trio met je vriendin voorstellen op het moment dat het seksueel even niet zo lekker loopt tussen jullie, is dus geen goed idee.

trio man man 02

Foto via: Simi Nova

2 Vraag haar wie ze er bij zou willen hebben

Als jouw partner heeft toegezegd op een trio is de eerste stap gezet, maar je bent er nog lang niet. Random iemand voorstellen die jij wel zou ‘willen doen’ is dus geen goed idee. Nogmaals: je vraagt geen toestemming aan jouw partner om het met iemand te doen. Als het eerste voorstel vanuit jou komt, lijkt het dus alsof je het al veel langer wilde doen met deze persoon and you guessed it: je hebt net de gevoelens van jouw partner wederom gekwetst. Misschien wil jouw vriendin wel alleen een trio met twee mannen; Wil jij het dan nog wel zo graag? Het is dus verstandig om eerst te vragen hoe je partner een trio voor zich ziet én wie volgens jouw partner een geschikt persoon zou zijn.

3 Neem de tijd

Het is rond: de trio gaat er komen. Dat betekent niet dat het diezelfde week nog hoeft te gebeuren. Neem de tijd. Er is geen haast bij en geen van beiden moet het gevoel hebben dat hij of zij wordt opgejaagd. Ga dus niet per direct over op het aanmaken van een Tinder account waarmee jullie op zoek gaan naar de ideale kandidaat voor een trio. Laat het gewoon op zijn beloop gaan: als het moment daar is, is het daar en je moet het niet forceren. Misschien komen jullie op een aangeschoten moment in de kroeg wel de perfecte kandidaat tegen, who knows. 

Trio man man 00

Foto via: Simi Nova

4 Bereid je voor op jaloezie

Als jij en jouw partner het van tevoren zo’n goed idee vonden, wil dit niet zeggen dat dat op het moment zelf ook nog zo is. Je weet nooit van tevoren hoe je je gaat voelen over een bepaalde gebeurtenis. Misschien kan jij het wel helemaal niet aan om jouw partner innig verstrengeld met een ander te zien. Wees er dus op voorbereid dat het altijd nog op het moment zelf afgekapt kan worden en dat er ook sprake kan zijn van jaloezie. Maar, ook hier heb je invloed op. Het heet niet voor niks een trio: zorg er dus ook voor dat alle drie de deelnemers er plezier in hebben.

5 Doe het met de juiste redenen

Wederom, als jij denkt dat een trio de oplossing is voor een slechtlopende relatie of als jij het gewoon ziet om een pleziertje te beleven met iemand anders dan jouw partner, dan doe je het echt met de verkeerde redenen. Daarnaast moet je ook realistisch inzien dat een trio in het echte leven er heel anders aan toe gaat dan in series of jouw favoriete pornofilm.

Zoals genoemd is het dus geen goed idee om een trio met je vriendin voor te stellen wanneer het niet zo goed gaat in jullie seksleven. Maar, wat doe je als jouw seksleven saai wordt?