Wat is Philips Ambilight?

Ambilight is een afkorting van Ambient Lighting (vertaald: sfeervolle verlichting). Het is een lichttechniek die is ontwikkeld om de kijkervaring naar een hoger level te tillen. Ambilight projecteert met intelligente LED’s gekleurd licht op de muur achter de televisie, waarbij de kleuren zijn afgestemd op de getoonde beelden.

Ambilight

Dit zorgt als het ware voor een vergroting van je scherm. Beeld je het maar in: je bent jouw favoriete voetbalwedstrijd aan het kijken en zet de Ambilight functie van jouw Philips tv aan. Het groene beeld van het voetbalveld wordt uitgestrekt over jouw muur. Het beeldscherm lijkt hierdoor stuken groter en de beleving wordt vele malen intenser.

Philips tv

Ook maakt deze functie tv kijken rustiger voor de ogen, vooral in donkere ruimtes. De lichten zorgen namelijk voor een subtiele overloop van donker naar licht. Hierdoor hoeven je ogen minder hard te werken om het licht op te vangen en te controleren. Het derde voordeel is dat het contrast en de scherpte op het beeld zelf versterkt wordt.

Welke tv’s hebben Ambient Lighting?

Je zou denken: alleen de Philips tv’s in hogere prijsklassen zullen over deze waanzinnige functie beschikken. Maar niks is minder waar. Er zijn drie soorten Ambilight tv’s op de markt: twee-, drie- en vierzijdig. Doordat ook vrijwel alle Philips tv’s in de gemiddelde prijsklassen uitgerust zijn met Ambilight, maakt Philips TV het voor iedereen mogelijk om te kunnen genieten van een optimale kijkervaring. Bovendien kan je deze functie geheel afstemmen op jouw wensen. Zo is het mogelijk om zelf de sterkte van de LED’s in te stellen zodat jij het perfecte licht hebt voor jouw ogen.

Wat zijn de voordelen van Ambilight?

De nieuwe Philips TV OLED+ 984 is op dit moment het pronkstuk van Philips TV. En het beste van het beste, verdient ook het beste. Deze mancave must-have beschikt niet alleen over waanzinnig geluid van Bowers & Wilkins, maar ook over vierzijdig Ambilight.

Verder zorgt de Ambilight functie er niet alleen voor dat jij jouw films en series op een ongekend hoge intensiteit kan beleven, maar heeft het veel meer in petto. Zo zullen de ogen zelfs verwend worden wanneer jij muziek afspeelt op de Philips tv. Ambilight zal voor een hele lichtshow zorgen, afgestemd op de maat van de muziek.

philips tv

Ook heeft Philips TV gedacht aan het moment dat er geen gebruik wordt gemaakt van de televisie. Zelfs op stand-bymodus is Ambilight een toegevoegde waarde. Bepaal de vibe in jouw woonkamer met een perfect afgestemd sfeerlicht. Zeg gedag tegen een groot gapend zwart gat in de woonkamer; en hallo tegen een praktisch design item met verlichting.

Mocht je jouw woonkamer echt om willen toveren tot een thuisbioscoop, dan heeft Philips TV nog veel meer in petto. Koppel je Ambilight aan Philips Hue, het slimme draadloze verlichtingssysteem. Niet alleen de muur achter de televisie zal verlicht worden en meekleuren met het beeld, maar alle wanden van de ruimte doen hierin mee. Zo dicht was jij nog nooit bij de échte bioscoopervaring in eigen huis.

philips hue

Al met al bewijst Philips TV dat verlichting een essentiële rol speelt in de gehele kijkervaring. Je kan zelf besluiten om de Ambilight functie aan of uit te zetten, maar in onze ogen is er maar één goede keuze. Sit back, relax and enjoy.