IMDb

Routine

Routine is het gevaar voor jullie seksleven. Doordat jullie allebei drukke levens hebben is er maar weinig tijd over om bij elkaar te zijn. Je partner sport op de avonden dat jij vrij bent, terwijl jij precies weg bent als zij alleen op de bank zit. Wanneer jullie dan eindelijk samen zijn, is er eigenlijk weinig tijd en moet het allemaal snel gebeuren. Routine beïnvloedt de wijze waarop seks wordt geïnitieerd, hoe dit wordt gedaan en vooral hoe dit wordt ervaren. Dit heeft dikwijls een negatieve uitwerking waardoor de spanning en de seks alleen maar afneemt.

saai seksleven

Wees bewust van jezelf

Seks is meer dan alleen een fysiologische behoefte. Seks is coherent aan jouw mentale staat. Wanneer je een spirituele groei doormaakt heeft dit veel positieve gevolgen, maar het heeft ook gevolgen over hoe je tegen seks aankijkt. Je bent niet meer tevreden met de manier waarop je eerst seks had, maar verwacht nu meer door je persoonlijke groei. Hoe kan je dit gevoel dan wegnemen? Betere seks krijg je door in het nu te leven. Door je bewust te zijn van je eigen lichaam en gevoel zullen je seksuele handelingen intenser worden. Wanneer dit je lukt zal seks meer zijn dan alleen het stillen van je lust.

Ervaar beter

Er zijn verschillende manieren, afgeleid van tantra, om seks beter te laten zijn. “Maar hoe zit het dan met mijn orgasme?” horen we je al vragen.  Ten eerste is deze manier van seks hebben vele malen beter dan de manier waarop jij het eerder hebt ervaren. De ervaring wordt belangrijker dan het orgasme. Mannen, nu niet getreurd. Al heb je uiteindelijk een orgasme, dan zal die vele malen heviger zijn door jezelf open te stellen en de juiste technieken te gebruiken. Deze technieken zijn:

  • Maak tijd voor elkaar vrij.
  • Bouw de seksuele spanning langzaam op.
  • Doorbreek of voeg variatie aan je routine toe.
  • Stel een orgasme uit.

De ervaring kenmerkt zich niet alleen doordat het orgasme beter wordt. Er zal ook een andere sensatie optreden die minder duidelijk is. Het gevoel hebben dat je helemaal door je partner wordt gezien, zorgt voor een gevoel van extase. Duidelijk communiceren is cruciaal om seks beter te maken. Je kan immers allemaal verschillende trucs, zoals seks met seksspeeltjes, uit de hoge hoed toveren maar als jij of je partner daar niet op zitten te wachten dan heeft het geen enkele zin. Bespreek waar behoefte naar is en handel hier dan naar. Het zal je seksleven goed doen.

 

Een goed moment om de vonk weer over te laten springen is door romantische komedies te kijken op bijvoorbeeld Netflix. Zo maak je van een saaie avond op de bank een mooie gelegenheid om je seksleven spannender te maken.