De Netflix romantiek spat van het scherm

We weten als geen ander dat romantische comedies niet direct onze eerste keuze zullen zijn op Netflix. Echter, soms vereist de situatie dat je de innerlijke Romeo naar buiten laat komen en dan zijn wij de beroerdste niet. Om je daar een beetje mee te helpen hebben we een selectie gemaakt van het aanbod op Netflix. Een selectie romantische comedies die al vanaf de eerste minuut duidelijk maken wat voor casanova je eigenlijk wel niet bent.

1 That’s not us

In That’s not us gaan 6 vrienden een weekendje weg om ieder hun eigen frustraties op te lossen. De film draait om een hetero koppel, een lesbisch koppel en een homo koppel. Waar het ene koppel een poging doet om hun seksleven een boost te geven, daar is het ander koppel uit elkaar gedreven omdat een van de twee niet kan fietsen. De film deelt de frustraties van deze koppels, die allen hun eigen problemen kennen en proberen op te lossen. Een leuke setting, met makkelijk te consumeren acteerwerk.

2 Save the date

Deze film toont de realiteit wat betreft het moeilijk kunnen geloven aan de verantwoording van volwassen worden en een relatie hebben. Save the date draait om een koppel dat een fase doorloopt van het artistieke vrije en onbezonnen leven naar de fase waarin de volwassen worden geacht te zijn en samen wonen.

Een situatie die voor beiden op hele andere wijze in elkaar steekt en wat zorgt voor de nodige frictie. Leuk detail is de ontwikkeling van het plot dat wordt weergegeven in de tekeningen die de vrouwelijke hoofdrolspeelster Sarah (Lizzy Caplan) maakt.

3 Seeking a friend for the end of the world

Deze film kent zoveel facetten dat er bijna voor iedereen wel een aantrekkelijk iets in zit. Het plot draait om Steve Carrel en Keira Knightley (een niet-alledaagse combinatie) die samen in een apocalyptische situatie op romantische wijze op elkaar zijn aangewezen. Een film die het midden houdt tussen rom-com/roadtrip movie en af en toe wat doet fronsen. Het verhaal is niet enorm sterk en de combinatie van hoofdrolspelers  Desondanks is het een lekker luchtige film die makkelijk wegkijkt.

4 I give it a year

I give it a year draait om een koppel dat gaat trouwen, maar wiens huwelijk van alle kanten wordt tegengewerkt. Ondanks dat alles tegenzit, het algemene gevoel weinig hoopgevend is, proberen ze hun huwelijk toch uit om te zien of ze het kunnen laten slagen. Voor een overgroot deel speelt het verhaal zich af binnen de muren van een huwelijks-bemiddelaar. Af en toe worden hier flashbacks aan hun onderlinge confrontaties aan toegevoegd.

De film wisselt het dramatische verhaal af met leuke momentjes, iets wat je wil natuurlijk. Het is minder geslaagd als je vriendin door alle drama meer knuffelt met de tissues dan met jou.

5 2 Days in New York

Wanneer Chris Rock in een film speelt weet je dat het aan humor niet zal ontbreken. 2 Days in New York betreft 48 uur in het leven van een a-typische familie. Waar Julie Delphy zowel schittert in haar rol als hoofdrolspeelster, zo ook in het geschreven verhaal van de film. De film met een hoop vrouwelijke humor kijkt lekker weg en is perfect voor jouw romantische netflix momentje.

6 Blue Jay

Een film waar wat betreft romantiek alles in zit. Het ‘plotselinge’ koppel dat ontstaat uit jeugdliefde, de nietszeggende activiteiten die op het scherm verschrikkelijk leuk lijken en momenten van indringende dialogen. Blue Jay is het soort film die je kijkt zonder echt in een verhaal te zitten, maar wel met het gevoel te willen weten hoe ‘ie eindigt.

7 Drinking Buddies

Als je fan bent (of je vriendin of date is er fan van, dan zeker) van romantische films die juist alle stereotypes doorbreken, dan is Drinking Buddies perfect voor je. De hele film draait om het ontwijken van standaard relationele situaties en het duidelijk maken welke leugens we elkaar wijs maken in een relatie. Waar de verwachting is dat sommige hoofdpersonages een relatie aangaan, gebeurt dit juist niet. Veel van de romantische cliché’s worden juist ontkracht of tegengewerkt. Romantiek beleven vanuit een heel ander standpunt dus.

8 Liberal Arts

Voor de trouwe kijker van How I met your mother is deze romantische film een leuke wijze om Ted in een andere rol te zien. In Liberal Arts draait het om een volwassen man, Jesse (Josh Radnor), die zich een weg baant door het drukke volwassen leven in New York. Tijdens een speech op zijn oude school ontmoet hij Zibby (Elisabeth Olsen). De twee raken aan de praat en er ontstaat een band.

Wat opvalt is dat er hier en daar wat zwaarwegende principes opzij gezet dienen te worden. Zo is het leeftijdsverschil tussen de twee van zwaarwegende aard, maar toch het overwegen waard. Radnor is director van deze film en hij doet z’n best om er een motto/boodschap in te verwerken. In deze film lijkt dat ‘zeg ja tegen alles wat op je pad komt’ te zijn.

Offer je mannelijke wensen even op, kijk een van deze films en maak je date tot een overweldigend romantisch succes. Als je dan meteen afspreekt dat jij de volgende keer mag kiezen, dan hebben wij vijf toppers voor je klaarliggen waar het testosteron weer vrolijk van wordt.