Het effect van het wassen van je haren

Het reinigen van het haar is de belangrijkste functie die het wassen heeft. Naast haarvet worden ook stylingsproducten en overig vuil verwijderd. Je haar kan je echter ook te vaak wassen. Dan zal het uitdrogen en breekt het makkelijker af. Dat is waarom je een goede balans moet vinden tussen het niet te veel en niet te weinig wassen van je haar. Dus hier is de vraag: hoe vaak per week moet je je haren wassen?

Haar wassen in de douche

Hoe vaak per week moet je je haren wassen?

Experts zeggen dat het moeilijk is om tot een standaardadvies te komen als het aankomt op het wassen van haren. Hoe vaak je het zou moeten doen hangt sterk af van je type haar. Als je heel fijn haar of heel vet haar hebt, is het nodig om je haar iedere dag te wassen. Dit heeft echter betrekking op een kleine groep mensen. Ook als je woonachtig bent op een hele vochtige plek of je zweet veel door sport kan het handig zijn om je haar dagelijks te wassen.

Als je dit haartype hebt kan je het rustig aan doen

Bij de meeste types haar kan je het rustig aan doen met de wasbeurten. Één tot drie dagen zonder wasbeurt is helemaal prima. Als je heel dik haar hebt en weinig talg is het zelfs beter om je haar minder dan meer te wassen. Heb je krullen of droog haar? Dan mag je het aantal keer ook wel flink laag houden.

Tips voor een goede haarverzorging

Als je niet wil dat je haar vuil wordt moet je het gedurende de dag zo min mogelijk aanraken. Als je dit wel doet verspreidt je namelijk vet door je haar. Schuimen van de shampoo in je haar is een teken dat het schoon is. Ben je je haar dus aan het wassen, en schuimt het niet? Was het dan nog een keer zodat het volledig schoon wordt.