Vertrouwen op zogenaamde wonder producten

Sommige producten beloven alles in één keer op te lossen en zijn dan ook nog eens prima te betalen. Dit lijkt te mooi om waar te zijn. En we kunnen je wat vertellen… dat is het ook. Wondermiddelen bestaan niet. Twee in een shampoos en dat soort zaken werken maar zelden. Shampoo en conditioner zijn twee verschillende dingen, die twee verschillende uitwerkingen op je haar hebben. Dit kan helemaal niet tegelijk, omdat dat elkaar zou tegenwerken. Kies ook hier voor de juiste producten en ga voor kwaliteit. Dit is wellicht iets duurder, maar dat is het zeker waard.

Te lang haar

Het kan heel mooi zijn, lange lokken die je doen lijken op een Italiaanse charmeur of meer op een ruige viking. Maar vaak genoeg is het in de praktijk heel wat minder mooi. Daarnaast vergt het ook heel wat geduld en doorzettingsvermogen, want wanneer je haar laat groeien kom je namelijk altijd in een overgangsfase. In deze tijd kun je eigenlijk niet zoveel met je kapsel, en daar moet je doorheen.

 

Verder moet je het goed onderhouden: het op de juiste manier stylen en het goed wassen is van groot belang, ook tegen haaruitval bij mannen. Dan kan het het er zeker goed uitzien. Doe dit wel alleen als je nog een volle bos haar hebt, als je kalend bent is lang haar absoluut geen goed idee.

haar MAN MAN

Kapsels kopiëren

Soms zie je filmsterren, muzikanten of beroemde sporters voorbij komen en denk je: dat kapsel wil ik ook. Echter is de kans heel klein dat je hetzelfde haar type hebt. En ook je gezicht is waarschijnlijk iets anders. Wat een beroemdheid super goed kan staan, kan bij jou totaal de plank misslaan. Wij raden dan ook aan om niet zomaar een foto mee te nemen naar je kapper en te melden dat dit het moet worden. Ga in plaats daarvan in gesprek met je kapper, deze weet als het goed precies wat bij jouw gezicht en haar type past.

Te veel van een product gebruiken

Dit heeft iedereen waarschijnlijk wel eens gedaan en ook iedereen kent wel iemand die het doet. Zoveel gel, wax of wat dan ook gebruiken dat het er totaal niet meer natuurlijk uitziet. Het haar wordt zo hard of plakkerig dat het bijna eng is. Eigenlijk is het simpel, less is more. Kies het juiste product, vraag zo nodig je kapper om advies, en onderzoek hoe je dit het beste kunt gebruiken. Start dan met een klein beetje, als het niet voldoende is, kun je de volgende keer wat meer gebruiken. Zo ontdek je vanzelf wat werkt en kun jij je kapsel op een mooie manier onderhouden én onnodig haaruitval tegengaan.

Tip van de redactie: gebruik een clay of pommenade in een kleine hoeveelheid voor een natuurlijke look.

Het heft in eigen hand nemen

Dit kun je vaak vrij snel zien, mensen die een wat aparter kapsel of vreemdere kleur hebben. Of ze hebben een hele slechte kapper bezocht of ze zijn zelf aan de gang gegaan. Hoewel het goed is om zelf actie te ondernemen in het leven, raden we dat op dit gebied toch echt af. Niet voor niets doen kappers een opleiding en hebben ze veel ervaring. Dus knip jezelf niet en laat het ook niet iemand anders onervaren doen. Hetzelfde geldt voor verven, mocht je dat al willen. Ook dit zou je gewoon bij de kapper moeten doen. Die weet tenminste wat hij doet.

haar MAN MAN

Bang zijn om te veranderen

Een aantal kapsels gaan nooit uit de mode en zullen altijd stijlvol zijn. Maar er zijn kapsels die een tijdje in de mode zijn geweest en die op een gegeven moment ook weer uit de mode raken. Ben dan ook niet bang om van kapsel te veranderen als het niet meer kan of het je niet meer staat. Stijl, waaronder ook zeker haarstijl, gaat in een bepaalde cyclus. Kapsels uit de jaren ’90 komen weer terug en sommige kapsels verdwijnen (tijdelijk) uit het straatbeeld.