Hoe vaak moet je als man naar de kapper?

Laten we maar meer meteen duidelijk zijn: voor elke man is de frequentie waarmee ze een bezoek brengen aan de kapper verschillend. Dit heeft natuurlijk alles te maken met je haarstijl, maar bijvoorbeeld ook met het budget dat jij tot je beschikking hebt.

Bovendien kan het voorkomen dat jij voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft of verjaardag, besluit om een extra kappersbezoek in te lassen. Heb jij bovendien lastig haar, dan kan het ook zijn dat je extra vaak een bezoek brengt aan de kapper.

De haarlengte van een man is bepalend voor de knipbeurten

Kapsels zijn op te delen in drie lengtes: kort, gemiddeld en lang (de kale koppen en paardenstaarten buiten beschouwing gelaten). Binnen deze lengtes kun je natuurlijk onderscheid maken tussen verschillende stijlen en modellen. Eerder lieten we je al welke termen je het beste kunt gebruiken in een gesprek met je kapper. Over het algemeen geldt dat hoe vaak je naar de kapper gaat te maken heeft met de stijl waarin jij je haar hebt laten knippen.

hoe vaak moet een man naar de kapper

Hoe snel groeit je haar?

Mannen met een kort strak kapsel willen dat dit in model blijft. Je haren groeien ongeveer 0.3 millimeter per dag. Dit komt neer op één centimeter per maand. Heb jij een kort herenkapsel, dan kan dit al gauw verschil gaan uitmaken. Bijvoorbeeld doordat er minder onderscheid komt bij een fade. In dit geval kan het geen kwaad om om de 2 à 3 weken naar je kapper te gaan.

Hoe vaak moet je met gemiddelde haarlengte naar je kapper?

Heb jij een gemiddelde haarlengte zonder opvallend contrast tussen de zijkanten en bovenkant van je kapsel, dan kun jij je bezoeken wat beperken. Hoe vaak je naar de kapper gaat, heeft vooral te maken met of jij zelf je kapsel nog in orde vindt. Het kan zijn dat vooral je pony of juist je bakkebaarden toch echt te lang worden. Dit kan funest zijn voor heel je look. Hou hiervoor ongeveer 4-6 weken aan. Zo voorkom je dat je er de laatste dagen voor je kappersbezoek toch echt slordig bijloopt.

hoe vaak haren laten knippen?

Minder vaak kappersbezoek vanwege lang haar

Voor mannen met lang haar geldt dat zij eventueel nóg langer kunnen wachten op hun kappersbezoek. Toch kan het ook in dit geval geen kwaad om ongeveer elke anderhalve maand à twee maanden naar de kapper te gaan. Zo hou je de boel fris en verzorgd.

Benieuwd naar meer tips over haarstijlen en kappersbezoeken? Check dan de grootste fouten die mannen met hun haar maken.