Verlengde Mercedes-AMG G 63

Geef de Canadezen een degelijke wagen en ze gaan er voortvarend mee aan de slag. De jongens doen meer dan enkel wat extra paardenkrachten uit het motorblok persen. De Mercedes-AMG G 63 werd een indrukwekkend stuk langer en kreeg een kogelwerend jasje.

Dat kost natuurlijk wel een paar centen. Een miljoen euro om precies te zijn, uiteraard is dat exclusief btw. Al met al het project zeer geslaagd en kon men recentelijk in Toronto het eindresultaat bewonderen.

Bestand tegen 7.62 mm kogels en handgranaten

Voor de echte liefhebber is de bepantsering van de Mercedes wel een dingetje. De Canadezen zijn niet over een nacht ijs gegaan en hebben ervoor gezorgd dat de wagen een beetje kogelregen goed kan doorstaan. Kortom, aan de binnenkant ziet je lekker veilig. De bepantsering houdt 7,62-millimeter kaliber kogels eenvoudig tegen en mocht je echt in de problemen komen, dan is het een hele geruststelling om te weten dat ook zogenaamde DM51-handgranaten geen partij zijn voor de Mercedes.

verlengde Mercedes G-klasse

Mocht je serieuze plannen hebben om zo’n wagen te bestellen, zorg dan wel voor voldoende parkeerruimte. De wagen is namelijk zes meter lang en de afstand tussen de assen is meer dan vier meter. Je zult het dus niet gaan reden met een standaard garage. Nog een teleurstelling: de wagen biedt plaats aan slechts vier volwassenen. Van een echte gezinswagen is dus geen sprake.

Bijzondere opties van de Mercedes G-klasse

Bovenstaande geeft een klein idee van de aanpassingen aan deze Mercedes G-klasse, maar er is meer! Zo zijn de deurscharnieren verstevigd, net als de ophanging. Naast de kogelwerende buitenzijde heeft de wagen ook runflat banden en is de bekleding ook kogelwerend. Een heuse 4K-televisie, een minibar en de verlichte dakhemel geven je eerder het gevoel in een goed uitgeruste camper te zitten, dan in een Mercedes. Dat je voor al die luxe een flink bedrag mag neerleggen is natuurlijk niets meer dan logisch.

Bioscoop in auto

Mercedes G-klasse AMG