Wat is het vermogen van Lange Frans?

Wie dacht dat Lange Frans stil zit naast zijn – voorheen – florerende rap-carrière, heeft het mis. Hij heeft nog twee bedrijven op zijn naam staan: Lange Frans B.V. (catchy) en D-Men Entertainment B.V. Het eerste bedrijf richtte hij in 2006 op en houdt zich bezig met “Het verzorgen van optredens als uitvoerend artiest en het schrijven en produceren van muziek en teksten”. Het tweede BV wijkt daar niet veel van af.

In 2017 bedroeg het eigen vermogen zo’n 611.000 euro, terwijl dat twee jaar eerder nog slechts 387.000 euro was gevestigd. Lang niet mis. Het tweede bedrijf D-Men Entertainment B.V. is in hetzelfde jaar opgericht. De naam is komt voort uit de gelijknamige rapformatie, die in 1997 werd opgericht, waarvan Lange Frans en zijn toenmalige kompaan Baas B onderdeel van uitmaakten. Waarin de ‘D’ staat voor Diemen, waar Frans is opgegroeid.

Het eigen vermogen wordt geschat op een degelijke 160.000 euro. Dit was overigens in de voorgaande jaren boven de twee ton euro. Tuurlijk zegt dat lang niet alles. Lange Frans bezit in Amsterdam nog een eigen huis, wat hij kort geleden nog in de verkoop had staan voor een bedrag van 425.000 euro. Terwijl hij de woning kocht in 2006 voor een prijs van 402.500 euro. Dat is handel.

Al met al komt zijn vermogen met gemak boven de 1,2 miljoen euro uit. Wat hij naast deze materialistische bezittingen op z’n bankrekening heeft staan weten we uiteraard niet. Maar als je je dit soort fratsen kan veroorloven, heb je niks te klagen. Hij zit goed in de slappe was en de komende jaren verzint hij vast wel iets om die lijn door te trekken.

Ophef rond de rapper met zijn complottheorieën

Sinds juni 2020 maakt de 39-jarige ook een controversiële podcast waarin hij over allerlei complottheorieën praat, waaronder ook de coronacrisis. Een aantal opmerking in die reeks, schoten bij velen in het verkeerde keelgat. Waaronder een onderdeel waarin hij het heeft over wie Mark Rutten zou kunnen schieten. Er wordt zelfs gediscussieerd of dit soort uitspraken strafbaar zijn.

Dat je dus als rapper veel geld kan verdienen, dat is geen geheim meer. Kijk maar eens naar het vermogen van Lil’ Kleine.