Lil’ Kleine als coach in The Voice of Holland

Bij het grote publiek heeft de rapper inmiddels naam gemaakt als minder getalenteerde zangcoach die het vooral moet hebben van zijn oppervlakkigheid en de aanvaringen met collega coach Anouk. Ieder zijn ding natuurlijk, maar laten we eerlijk wezen, Lil’ Kleine weet wel hoe hij een paar euro moet verdienen. En dat laatste is toch wel een van zijn drijfveren.

View this post on Instagram

Only the beginning.

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

Wat is de winst van Jorik Scholten?

De Amsterdammer is inmiddels bevorderd tot DGA van zijn eigen BV-tje en dat gaat niet onverdienstelijk. De balans vermeldt inmiddels een lekker eigen vermogen van dik 2.5 miljoen euro, een bedrag waar menig leeftijdgenoot alleen maar van kan dromen. Voorlopig is het einde nog niet in zicht en kan hij terugkijken op een succesvolle periode: de laatste drie jaar kon hij in ieder geval een netto winst bijschrijven van dik zes ton.

Wat is het vermogen van Lil’ Kleine?

Die zes ton aan winst klinkt natuurlijk lekker, maar als we even gaan doorspitten, dan zien we dat de liquide middelen maar liefst 1.6 miljoen euro bedragen. Dat zal geen eigen geld zijn, dat is met een schuldenlast van bijna hetzelfde bedrag in ieder geval een stuk minder. Wat het vermogen van Lil’ Kleine is? Daarover tasten we een beetje in het duister. We weten simpelwegIs op zich geen punt, de persoon Lil’ Kleine is namelijk vanwege zijn uitgavenpatroon een stuk interessanter.

De uitgaven van Lil’ Kleine liegen er niet om

Die Kleine haalt namelijk zijn winst niet alleen uit zijn creatieve talenten als rapper maar weet ook heel goed hoe hij zijn naamsbekendheid kan omzetten in keiharde euro’s. Inmiddels is hij het uithangbord van Amsterdamse ondernemingen als danscafé ’t Lammetje en frietzaak De Belg. Daarnaast is hij een goede bekende van John de Mol en heeft hij, net als bijna elke andere BN’er, zijn eigen kledinglijn. Kortom, wil je het een beetje breed hebben, dan word je gewoon rapper.

Inmiddels weet de Amsterdammer dat je niks verdient als je het vermogen bij de bank parkeert, dus kun je er maar beter van gaan genieten. Tegenwoordig kan hij dus lekker met zijn vriendin/vrouw gaan chillen op stand. Vorig jaar verkocht hij voor nog net geen miljoen euro zijn optrekje aan de Kerkstraat om vervolgens een statig pandje aan de Prinsengracht te betrekken. Het aankoopbedrag van 2.35 miljoen euro kon hij zo aftikken, van een hypotheek is in ieder geval geen sprake.

Lil’ Kleine leidt het luxe leventje

Als je niet beter weet zou je denken dat hij, net als veel andere rappers, op grote voet leeft. Naar eigen zeggen valt dat laatste wel mee. Sterker nog, de aanschaf van zijn grachtenpandje behoort tot een van de meer slimme investeringen. Lil’ Kleine houdt namelijk wel van geld uitgeven en vaak gaat het dan om de luxe gebruiksgoederen. Geen bitcoins of andere vage bestedingen, maar gewoon tassen, pakken en horloges. Een andere hobby van de 25-jarige rapper is lekker eten, bovendien mag hij graag een stukje gaan toeren in zijn opvallende gele Lamborghini Urus.

View this post on Instagram

Jongen van de straat

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

Streefbedrag: 422 miljoen euro

Menig leeftijdgenoot kan alleen maar dromen van zoveel rijkdom, maar Lil’ Kleine is voorlopig nog niet klaar. In 2018 liet hij zich in een interview ontvallen dat hij ooit een bedrag van 422 miljoen euro bij elkaar wil sprokkelen. Schamen voor zijn uitgaven doet hij zich dan ook niet: “Ik heb weleens gezegd dat ik 60.000 euro per maand verdien. Vorige maand was dat 80.000 euro en de maand ervoor 150.000 euro. Daar doe ik niet geheimzinnig over. Mijn punt is: ik treed vaak op, ik werk hard en ik draag netjes de helft van m’n inkomsten af aan de Belastingdienst. Je zou ervan versteld staan hoe keurig mijn administratie is. Mag ik dan zelf bepalen waaraan ik mijn geld uitgeef?”.