Unieke herenhuis in hartje Utrecht staat te koop op Funda

Het vinden van een betaalbare herenwoning is een vrijwel onmogelijke opgave. Een vraagprijs van bijna 2 miljoen euro lijkt aan de hoge kant, maar de schijn bedriegt. De woning in Utrecht Oost is een genot om naar te kijken.

Het herenhuis is recentelijk (2013) volledig verbouwd en uitgebreid zonder de authentieke uitstraling aan te tasten. De woning biedt door de slimme indeling enorm veel privacy wat wordt vergroot door de indrukwekkende voortuin. Met zowel het Wilhelminapark en de Voorveldse Polder in de directe omgeving is het bijzonder aangenaam om hier te kunnen wonen.

herenhuis te koop utrecht Funda

Authentieke elementen

Bij binnenkomst in dit herenhuis wordt een ding direct duidelijk: de woning is met liefde onderhouden. Zo geeft de ruime hal met de gerestaureerde terrazzo vloer direct een goede indruk van de woning. Opvallende ornamenten plafonds in de woonkamer en suite geven het geheel een rijke uitstraling zonder dat het echt oubollig oogt. Het plafond is ruim 3.5 meter hoog, iets wat je vaker ziet in statige herenhuizen. Hier woon je dus echt op stand. De voorkamer heeft heerlijk veel natuurlijke lichtinval en het zitgedeelte heeft een prachtige hardstenen haard.

groot huis in utrecht te koop

Ook het betreden van de keuken is een bijzondere ervaring. Dankzij drie verschillende levels ontstaat een speelse ruimte en oogt het geheel overzichtelijk terwijl het bijzonder ruim is opgezet. Naast de diverse inbouwapparatuur is er voldoende ruimte voor het eetgedeelte waar je eenvoudig met acht mensen kunt tafelen. Een woning als deze is uiteraard nooit compleet zonder wijnkelder. Twee ingebouwde wijnkoeler trekken alle aandacht terwijl de feitelijke wijnvoorraad netjes achter glas ligt opgeslagen.

Speelse indeling door split-level

De feitelijke keuken ligt overigens net iets hoger dan het eetgedeelte waardoor een zeer intieme sfeer ontstaat. In de keuken zien we in ieder geval een Viking fornuis (zes pitten), een grote Amerikaanse koelkast en tal van extra’s waaronder een warmhoudlade en een vaatwasser. Mocht je hier met een jong gezin in willen trekken, dan zal de chill- en relaxruimte voor je kids zeker een pluspunt zijn.

woonkamer met openhaard

Vanaf de veranda heb je een perfect zicht op het gigantische zwembad. Liever even niet zwemmen? Geen probleem! De veranda is ruim van opzet en stelt je in stelt om heerlijk te genieten van het weer. Het leent zich uitstekend voor een maaltijd met vrienden. Het zwembad is voorzien van een automatisch filtersysteem zodat het onderhoud slechts minimaal is.

Ruim opgezette slaapkamers

Op de eerste verdieping bevinden zich twee grote slaapkamers en een apart toilet. Ook hier straalt de woning een en al luxe uit. Zo heeft de master bedroom toegang tot het prachtige balkon en is er een bijzonder mooie walk-in closet. De overige kamer kan naar keus gebruikt worden als extra slaapkamer of als werkruimte. In de huidige situatie waarin thuiswerken de nieuwe standaard is, is dat zeker geen overdreven luxe.

slaapkamer

Via het trappenhuis kom je op de tweede verdieping waar je ook twee slaapkamers aantreft. Elke kamer is voorzien van een grote inbouwkast en via de trap heb je toegang tot het hoger gelegen slaapvertrek. Verder bevindt zich hier nog een afsluitbare ruimte die dienst kan doen als washok met voldoende ruimte voor het plaatsen van een wasmachine en droger. De overloop geeft vervolgens vanaf de tweede verdieping toegang tot de bergzolder die momenteel in gebruik is als opbergruimte voor minder gebruikte spullen.

Leuke optie: afgesloten garage

Bij aankoop van de woning kan er een parkeervergunning voor twee wagens worden aangevraagd. Mocht dat niet voldoende zijn, dan is er nog de mogelijkheid om het huurcontract van een afgesloten garage over te nemen.

Voor een prijs van €1.750.000 staat deze woning te koop op Funda. Check hieronder meer beeldmateriaal van het herenhuis in Utrecht:

herenhuis te koop utrecht centrum

eetkamer met hoge plafonds wijnkelder in huis huis met zwembad in utrecht te koop op Funda