Hoe kan jij je relatie spannend houden als je lang bij elkaar bent?

Het kan lastig zijn om zelf dingen te bedenken die jouw relatie weer wat leven in de brouwerij brengen. Of misschien kan je wel dingen bedenken, maar ben je gewoon te lui om het te proberen. Wij hebben acht tips hoe jij ongetwijfeld jouw relatie spannend kan houden als je al wat langer bij elkaar bent. En onthou: niet geprobeerd, altijd mis!

 1. Geef elkaar massages

  Bij elkaar in de buurt zijn kan een gewoonte worden, zeker wanneer je samenwoont. Bepaalde aanrakingen worden simpele gewoontes. Een snelle kus wanneer je weggaat of thuiskomt, tegen elkaar aanliggen op de bank of hand in hand lopen over straat: niks spannends meer aan.

  Wanneer je elkaar een massage geeft ga je heel bewust op een andere manier om met elkaar aanraken. Doordat dat nieuw en anders voelt (mocht je dit nog niet regelmatig doen) kan dit behoorlijk spannend zijn. Kies ervoor om elkaar beide op dezelfde avond te masseren of kies ieder een andere avond, zodat wanneer het jouw moment is jij er ook echt optimaal van kan genieten. Tip: probeer ook eens een keer een tantra massage uit.

 2. Blijf open communiceren

  Blijf communiceren met elkaar ook over kleine dingen. Stel dat het jouw wasdag is en je hebt de was (weer) niet gedaan, dan bestaat de kans dat je partner hier iets van gaat zeggen. Misschien ben je bij voorbaat die discussie in je hoofd al aan het voeren. Stel dat je een conflict op werk had en daardoor iets minder kan hebben dan normaal, dan zal jij niet heel goed reageren op een opmerking over de was. Deel je dat conflict op je werk in zo’n moment met je partner niet, dan heeft je partner geen reden om jou anders te behandelen. Deel je het wel, dan zal er vanuit de ander veel meer begrip ontstaan.

  open relatie

  Andersom geldt hetzelfde. Stel dat je niet zo blij bent met het feit dat je partner een half uur voordat jullie samen uit eten zouden gaan afzegt, dan zou je daar boos om kunnen worden. Wat je ook kunt doen is een stap terugnemen, tien keer rustig ademhalen en dan aan je partner vragen waarom het etentje is afgezegd. Op die manier bied jij ruimte voor open communicatie. In plaats van dat je boos wordt en je partner daar weer boos op in gaat, krijgt je partner de ruimte om zichzelf uit te leggen, waarop jij kan uitleggen dat je het gewoon heel erg jammer vindt en baalt.

 3. Kijk samen pikante films

  Natuurlijk is er niks lekkerders dan iedere avond samen klaarzitten voor First Dates en Heel Holland Bakt. Alleen met dit soort programma’s is het onwaarschijnlijk dat jullie elkaar tijdens de aftiteling elkaar de kleren van het lijf zullen scheuren. Probeer de vermakelijke simpele programma’s daarom af te wisselen met wat spannende Netflix & Chill films.

 4. Zorg dat je elkaar af en toe mist

  Als je in een relatie zit waarbij jullie nooit iets doen afzonderlijk van elkaar, dan mag je ook niet klagen dat jullie relatie saai is, want dan heb je dat te danken aan jezelf. Een broodje kroket is juist zo lekker omdat je die niet iedere week eet. Juist op die onverwachte vrijdagmiddagen dat iemand roept dat het frituurdag is maakt dat jij niet langer kan wachten om je eerste hap in dat broodje te zetten. Zouden jullie iedere vrijdag een bestelling bij de frituur plaatsen, dan smelt die kroket een stuk minder lekker op de tong.

  Dat wil zeggen, je hoeft het contact met je partner echt niet terug te halen naar elkaar slechts een keer in de week zien. Het kan daarentegen wel helpen om iets vaker met je vrienden af te spreken en weekendjes weg te plannen zonder je partner, op die manier krijgen jullie vaker de kans om elkaar te missen en groeit dat verlangen naar elkaar weer iets meer. Dat is best spannend.

 5. Maak tijd voor de liefde bedrijven

  Het enige wat een liefdesrelatie onderscheidt van een vriendschappelijke relatie, is het intieme contact. Dus maak niet alleen tijd vrij om dit te doen, maar neem ook de tijd voor de daad zelf. En ook voor intieme momenten tussen de dag door, zoals een knuffel, zoenen en aanrakingen.

  Goed om te weten: het is bewezen dat mannen na het bedrijven van de liefde beter in staat zijn om conflicten uit te praten. Dit verklaart ook waarom jullie in tijden van weinig of geen activiteiten in bed, minder goed met elkaar kunnen levelen. Bouw rustmomenten in om intimiteit onderdeel te maken van jullie relatie.

  relatie spannend

 6. Blijf fysiek aan jezelf werken

  Alhoewel het belangrijk is dat jullie van elkaar houden zoals je bent, neemt dat niet weg dat jullie er blij van worden en opgewonden van raken wanneer jullie goed voor jezelf zorgen. Hoe leuk is het wanneer je partner zich mooi aankleedt en lekker ruikt voor een gezellig etentje (of dat nu buitenshuis is of aan jullie woonkamertafel)? Andersom kan jij bij je partner hetzelfde effect creëren. Bovendien heeft dit weer een positief effect op jullie intieme relatie. Want hoe meer jullie moeite doen om er aantrekkelijk uit te zien, hoe groter de kans is dat jullie zin hebben om intiem met elkaar te zijn.

 7. Plan spannende of verrassende dates

  Het is bewezen dat een potlood tussen je tanden houden je blijer maakt dan het nadenken over geluk. Dat kom omdat het potlood direct je lachspieren activeert. Kortom, het is belangrijk dat jij en je partner samen leuke dingen blijven doen waarbij jullie veel lachen met elkaar en plezier hebben. Plan een spannende date of bedenk een leuke date voor thuis, doe dingen eens anders dan anders.

Kortom, genoeg manieren om de spanning in je relatie te behouden of terug te krijgen. Nu je weet hoe je een relatie spannend kan houden, wordt het hoog tijd dat jij ook de kleine dingen onder de knie krijgt. Van deze kleine gebaren wordt een vrouw dolgelukkig.