Een stijlvolle muts voor het najaar

Deze tijd van het jaar vraagt om de juiste muts. En deze vinden kan nog best een uitdaging zijn. Mutsen komen immers in alle soorten en modellen. Er zijn een paar tips en tricks waarmee jij er met je muts juist stoer en verzorgd uitziet, in plaats van als Mr. Bean(ie).

Foto via: Instagram raretrio

Welk model kies jij uit

Er zijn een aantal verschillende soorten modellen. De baggy beanie valt ver over je achterhoofd en creëert de illusie van veel haar dat onder je muts verborgen gaat. De klassieke muts heeft een brede band en valt wat strakker over je hoofd en oren. De schippersmuts lijkt op het klassieke model, maar is wat korter en stopt net boven je oren.

Verder bestaan er nog docker caps mutsen met hoge pluimen en touwtjes aan de onderkant. Genoeg keuze dus, maar wij raden aan om te gaan voor een subtiel exemplaar. Denk dus aan het klassieke model of de schippersvariant. Met deze keuzes zit je altijd goed.

welke muts past bij mijn winterjas 1

muts

blauw €79 Shop nu
welke muts past bij mijn winterjas 2

muts

zwart €79 Shop nu
welke muts past bij mijn winterjas

Muts

camel €79 Shop nu
welke muts past bij mijn winterjas 3

muts

grijs €79 Shop nu

Denk aan je eigen postuur

Een muts ie een toevoeging aan je eigen verschijning. Hou daar dus ook rekening mee! Als je zelf lang bent, kies dan voor een strakker, lager model. Hierdoor voeg je niet onnodige lengte toe. Ben je wat kleiner en wil je dit dus wel doen, dan kan je er voor kiezen om je muts wat hoger op je hoofd te dragen, óf een pluim te voegen.

Muts
Foto via: Instagram kosta_williams

Hoe draag je de muts?

Mocht je nu een model hebben gekozen die ook bij je postuur past, dan is de vraag hoe je hem precies draagt. Trek hen vooral niet te strak over je hoofd. Een paar haartjes aan de voorkant of zijkant zorgen voor een nonchalant exemplaar. Combineer hem vooral met een stijlvolle winterjas en handschoenen in dezelfde kleur. Dit staat voor een verzorgd geheel.

Een muts combineren

Hierboven zeiden we al dat je je muts kan combineren met je winterjas en je handschoenen voor een compleet plaatje. Het beste advies is dan dus ook om een exemplaar te kopen in een rustige kleur. Denk hierbij aan zwart, donkerblauw, donkergroen of grijs. Een gemêleerde variant in deze kleuren kan ook. Ook is het belangrijk de muts te combineren met de sjaal die je draagt.

welke kleur sjaal past bij mijn winterjas

Sjaal

blauw €139 Shop nu
welke kleur sjaal past bij mijn winterjas 1

sjaal

zwart €189 Shop nu
sjaal

sjaal

bruin €139 Shop nu
welke kleur sjaal past bij mijn winterjas 2

sjaal

grijs €129 Shop nu